2011. május 31., kedd

Hétfő

Későn tudtam csak gyakorolni, este 10 körül. Mondjuk napközben GTG jelleggel gyakorolgattam az egykezes fekvőtámaszt és a pistolt (ez az elején jól is ment, de nap végére elfogadhatatlan lett a kivitelezés)

Semmi nagy dolgot nem terveztem, egyszerűen csak mozogni szerettem volna egy kicsit.

SMR (a nagy 4-es)

Lendítés (24)
Egykezes lendítés (24)
Dead Clean+MP (24)
Dead Clean+FS (24)
Power Szakítás (24) ebből nem csináltam sokat, de így is megizzasztott
Dupla C+FS (16-16)
Dupla lendítés (16-16)
TGU (16)

Levezetésnek egy kis IC

SMR (nagy 4-es)
Nyújtás, Brettzel

Kb. az egész 45 perc alatt meg is volt. Azt hittem hogy nem fogok tudni este aludni mert fel lettem pörgetve, de nem volt ilyen gond. Ahogy leért a fejem a párnára én már alukáltam is.

2011. május 30., hétfő

Vasárnap

Egész nap sokat ültem, ezért késő este mozogtam egy kicsit. Volt vagy 10 perc :)

TGU (24)
Goblet guggolás (24)
C+FS (24)
Szakítás (24)
Egykezes lendítés (24)
Lendítés (24)

Szombaton az SMR képzés helyszínén volt egy Omron testzsír% mérő. Rögtön rápróbáltunk páran. Az első mérésem eredménye 5,1 %-os testzsír% lett. Mondom ez csak valami hiba lehet, valamit elnyomtam vagy ilyesmi. Új mérés: 5,1% újra. Nem tudom mennyire megbízhatóak ezek a mérők de szerintem én valahol 11-12% körül lehetek (de lehet hogy több is), legalábbis remélem, mert ez az 5,1 % egy kicsit ijesztő számomra. Majd valahol le kell tesztelnem újra, egy másik mérőn.

SMR System hétvége

Szombaton és Vasárnap SMR System Szakértői képzésen voltam.

Szombaton volt egy 3 órás alapszintű képzés, majd ezt követte egy hosszabb szakmai rész. Vasárnap már tényleg csak a szakértői brigád volt, mélyítettük a tudást rendesen. Jó volt a társaság, jó volt a hangulat. Volt ott gyógytornász, gyógymasszőr, RKC instruktor, TRX oktató, jó volt látni hogy ilyen széles körben használható a rendszer.

Csiky Feri jó okató, érthető formában adja át az akár bonyolult dolgokat is. Sokat tanultam tőle, ráadásul a szünetekben néha hozzám került egy kettlebell (mert hát ha van ott ugye akkor azt meg kell fogdosni, esetleg csinálni vele pár nyomást, guggolást, lendítést, szakítást :)) amivel gyakorolgattam is egy kicsit. Feri gyakorlott szemeivel gyorsan kiszúrt pár hibát amit ki is javítottunk :)

A képzésen előkerült a Testolvasás kuzus és a K-Active is és mivel mostanában nagyon rá vagyok kattanva az emberi test fejlesztésére, rehabilitációjára ezért ugye mondanom sem kell hogy elkezdtem tervezgetni magamban ezeknek a képzéseknek az elvégzését.

Szóval a lényeg: SMR System Szakértő lettem :) Ezen a héten még a Sportedzőire kell koncentrálnom mert hétvégén szóbeli és gyakorlati vizsgám lesz, de utána belevetem magam a szemináriumok szervezésébe :)

2011. május 27., péntek

SMR System

Holnap és holnapután Budapesten leszek az SMR System szakértői képzésen. Ha sikerül ezt és az OKJ-s sportedzőit elvégeznem akkor nemsokára oktathatom is.

Írok majd róla beszámolót

Csütörtök

Ma is felvettük kamerával (hogy pontosabb legyek: a telefonom kamerájával) a gyakorlatokat és azokat elemezgettem. Alapjában véve jól ment, de van még min javítani. Van olyan gyakorlat amit belülről nem érzek jónak, kivülről meg látszik hogy rendben van.

Volt
TGU (24)
Dupla C+MP (16-16,24-24)
Dupla C+FS (16-16,24-24)
Goblet guggolás (24)
Dupla lendítés (16-16, 24-24)
Lendítés (24,48)
Szakítás (16)
Egykezes lendítés (16)

Haskerék térdelésből (ez tetszett, jól ment)
Haskerék állásból (így visszanézve még nem elégséges a kigurulás)
Egykezes fekvőtámasz (jó hogy felvettem......túl széles a terpesz, szűkíteni kell rajta.)

Azért megizzadtam a végére.

2011. május 26., csütörtök

Szomorkodás

Hétvégén SMR System Szakértői képzésen leszek, ez jó hír (nekem), viszont ezen a hétvégén lesz az RKC I. előkészítő is, amire sajnos nem tudok elmenni :(

Jó lett volna megismerkedni az instruktori képzés résztvevőivel és persze nem utolsó sorban jó lett volna tanulni is, de ez most nem jön össze. Valamit valamiért!

Szerda

Csak IC-t, GN-t és SMR-t akartam a mai napra, ezzel szemben:

Délután:

IM,Z,IC,
GN, asztal, híd, pók, haskerék térdelésből

Fegyenc:
falnál le-fel sétálós híd
egykezes húzódzkodás, másik kéz vállon

Haskerék állásból

Dupla lendítés+Clean (24-24)

MP (32) sokszor 1-1

SMR (egész test)

2011. május 24., kedd

Kedd

Délután:

Fáradtnak éreztem magam és tudtam hogy este megyek a haladó edzésre, ezért nem akartam túl sok mindent csinálni. Igazából csak le akartam videózni néhány gyakorlatot hogy ki tudjam elemezni min kell javítani.
Már a kezdeteknél látszott hogy ez nem az én napom lesz a legjobb kivitelezés szempontjából, de csak azért is kameráztam és elemezgettem hiszen ki tudja milyen állapotban leszek majd az RKC vizsgán is. Ott sem lesznek elnézőek velem ha fáradt leszek.

Volt:

TGU (16) ez jól ment
Dupla C+FS (16-16) a Clean nagyon gyér volt az elején de javult, az FS jól ment
Goblet guggolás (24) tetszett
Lendítés (24) itt volt valami furcsaság a hátra lendítésnél, de többször elvégezve a gyakorlatot és újra kielemezve sokat javult. Próbálom elraktározni a helyes kivitelezés érzését és erre fogok törekedni a késöbbiekben
Dupla lendítés (16-16) sok volt a koccanás de alapjában véve jó volt a kivitelezés.
Szakítás (16) meglepő módon ez tetszett kivülről, pedig nem éreztem jónak belülről

Ez után rohantam a haladó edzésre

Este:
Haladó csoport

IM
Lendítés (24)
Sok-sok szakítás (16), mindenféle felosztásban.

5 kőr pihenő nélkül:
15 mp lendítés (32)
15 mp lovaglóállás

Nyújtás

Végül önszorgalomból:
V-lábemelés 2*6
Húzódzkodás 2*5
C+MP (24)

A délutáni gyakorlás meghozta a gyümölcsét, szinte azt is mondhatnám hogy az volt a bemelegítés az esti edzésre. Kellemesen elfáradtam és jól is éreztem magam tőle. Tetszett....

Vizsga eredmények

Megvannak az eredmények, teljesen elégedett vagyok velük.

A 6 modulból 1 db lett 77%-os, a többi 80% feletti, sőt 2 belőle 100%-os lett :)

Örülök, de nem nyugodhatok meg amíg a szóbeli és a gyakorlati rész meg nem lesz

Hétfő

Délután
49 perc

4 kőr
gugolótámaszból kézállás és abból nyomás
Lendítés (48)
Dupla C+FS (16-16)

TGU (16)

Dupla C+MP (24-24)

Szakítás (24) 100 db/5 perc. Na.....ezzel nagyon nem vagyok megelégedve. Épphogycsak belefértem az 5 percbe. Jó....az elötte levő gyakorlás eléggé kivett belőlem és a felosztás sem volt az igazi (5*10-10-en csináltam), de azért mégis....Újra tervezek, nehogy már a belépő teszt ne legyen meg.
Nem lesz ez nagy tervezés, csak annyit fogok tenni hogy hétfőtől elkezdem (a tervezettnél egy kicsitt hamarabb) a Brett Jones programot újra.

Nyújtás

2011. május 23., hétfő

Vasárnap

Délután:

HITS Gym
Edzésprogram tervezés szeminárium
Előadó: Radnai Tamás

Nem csalódtam, hasznos infókhoz jutottam hozzá, fogom tudni használni saját edzéseimben (majd ha egyszer eljutok a gyakorlásról az edzésre) és egyszer remélhetőleg a klienseim edzésében is.

Radnai Tamás kiváló előadó és látszik hogy nem csak elméleti a tudása, tudja miről beszél.

Külön öröm volt látni és becsülendő hogy ennyi nagy név a szakmában is megjelent a szemináriumon, csak pár név a teljesség igénye nélkül: Tatarek Rezső, Kovács Lacee, Pozsonyi Zsolt, Csata Balázs, 360Gym csapata, Mázsaház csapata és még sokan mások.

2 órásra volt meghírdetve az elméleti rész, de több mint 3 órás lett a végén. Lehettet volna hosszabb is hiszen sok témát csak érintőlegesen néztünk meg (én bízom benne hogy ez majd egy következő szemináriumon részletesebben is tárgyalva lesz, főleg ami a minta edzésmódszereket illeti) de közvetlenül utána kezdődött a gyakorlati rész, ami már így is tolódott. Sok mindenről olvastam már a tesztoszteron.hu-n, de volt rengeteg új információ, rengeteg praktikus tanács.

Külön köszönet, hogy a kisérőként érkező páromnak is találtak ülőhelyet bent a teremben (nem volt könnyű helyet találni hiszen rengetegen voltunk), nem szívesen hagytam volna kint a napon, kevés volt az árnyék és nagyon meleg volt.

Este:
Városalapítok napja Kiskőrösön., Csík Zenekar koncert.
Sok rég nem látott ismerössel találkoztam este, jó volt. Sajnos csak vasárnap estére tudtunk bemenni, de hát valamit valamiért.

Szombat

Zsúfolt volt a hétvége de azért volt egy kevés időm gyakorolgatni. Tényleg csak egy kevés.....de annál jobban esett.

Este:

Fegyenc: Pistol

TGU magas hídig (40)
TGU (40) csak ki akartam próbálni hogy még mindig megy-e. Ilyen könnyünek még soha nem éreztem :)

Goblet guggolás (40)

Lendítés (40) egyre jobb lesz ez :)

2011. május 20., péntek

Irásbeli

Nem izgultam a viszga elött, szerintem tudat alatt éreztem hogy nem lesz ez vészes. És tényleg.....minden rendben volt, nem volt nehéz sem, jó kérdések voltak, szóval sikerült a dolog. Már csak a gyakorlat és a szóbeli van hátra.
Most hétvégét pihenéssel töltöm hiszen Szegeden Borfesztivál van és holnap meg lehet menni a Hidi vásárra is. Holnap délután irány Kiskőrös, ott Városi napok lesznek, jó lesz találkozni a többiekkel. Persze óvatos duhajnak kell lennem mert vasárnap megyek a HITS Gym-be edzéstervezés szemináriumra, de ezt nem akartam kihagyni.
Most hogy így végigolvasom, nem is annyira lesz itt pihenés hétvégén :)

Csütörtök

Délután
40 perc

Volt itt minden, kifejezetten jól esett

TGU magas hídig (32)
Egykezes húzódzkodás (másik kéz vállon)

C+MP (24) nagyon lassú kivitelezés
Goblet guggolás (24) ezt is lassan

Szélmalom (24)
Bent Press (24)

Szakítás (16)

Power Swing (32), ez tényleg jó, tetszett, kevés ismétléssel is kemény tud lenni.

Nyújtás

2011. május 19., csütörtök

Sportedző vizsga

Holnap lesz a nagy nap és még csak egy kicsit sem izgulok....pedig nem ártana mert egy-két dologban nem biztos hogy megfelelő a tudásom :) Pedig tanultam eleget, csak vannak olyan témakörök amiknek nem feltétlenül látom hasznát és azt ugye nehezebben tanulja meg az ember.

Ma már nem fogok sokat tanulni, lefekszek időben hogy minél kipihentebben érkezzek a vizsgára.

Ma akartam menni a haladó edzésre de inkább pihenek helyette (azért otthon lesz pár perc gyakorlás :)).

Gergő, az angol CD-t nem felejtettem el, ahogy tudok menni edzésre, vinni fogom.

2011. május 18., szerda

Szerda

Mostanság, tanulás miatt nagyon keveset alszok, fáradtnak éreztem magam és úgy gondoltam alig fogok csinálni valamit ma gyakorlás terén.
De jött a bemelegítés, egy kis biofeedback és minden jel arra mutatott hogy ma megpróbálkozhatnék a nagy súlyokkal is. Ez lett belőle:

Továbbra is gyakorlás jelleggel

Délután
44 perc

IM,Z,IC

TGU (32)
Fegyenc: egykezes fekvőtámasz
C+MP (32)
Goblet guggolás (32)
Lendítés (32)
Egykezes lendítés (32)
Szakítás (32)

SMR (egész test)

Nagyon jól ment, még a szakítás is tetszett.

2011. május 17., kedd

Kedd

Délután
67 perc (ez már bosszantó, annyira bele tudok feledkezni a gyakorlásba hogy nem tudom lerövidíteni 30percre. Nem mondom, jó ez a Flow dolog csak most nincs időm rá :))

IM,Z,guggolás,híd

Fegyenc:
Falnál le-fel sétálós híd

TGU (16)
Dupla C+MP (16-16)
C+FS (24)
Szakítás (24)
Lendítés (24,48)

Nyújtás, Brettzel, SMR (felső test)

Értékelés:
Hídat nagyon élveztem, kifejezetten szeretem ezt a gyakorlatot. TGU tetszett, Clean még mindig nem az igazi de az MP és az FS egész jó volt.
Lendítés alakul de van még mit csiszolni rajta.
Szakítás egyre jobban tetszik.Jobb kézzel szerintem elég jó, és a bal kéz is kezd felzárkózni. Kezdek rájönni mi lehet vele a baj: bal kézzel a fenti pozícióban, amikor el kellene lefelé indítani a súlyt, nem tudom elég gyorsan és jól átborítani a bellt a csuklómon, így begyűri a tenyeremen a bőrt ezzel esélyt sem adva arra hogy elég erősen tudjam behúzni a két láb között a súlyt, ami azt eredményezi hogy nem is tud annyira pattani a csipő felfelé indulásnál. De természetesen dolgozok rajta.

2011. május 16., hétfő

Hétfő

Hétvégén megvolt bátyám lakodalma, jó kis buli volt :) Ennek megfelelően természetesen teljesen tropa vagyok :) Nem is ment túl jól a gyakorlás, nem is eröltettem igazán

Este
57 perc (csak-csak nem tudtam összehozni azt a fél órát)

IM,Z,IC

Varjútartás 30 mp
Varjútartásból kézállás és abból nyomás

TGU (24), jól ment
Dupla C+MP (24-24), az MP jól ment, a Clean viszont gyenge volt
Dupla C+FS (24-24), az FS elment de a Clean itt sem tetszett
Lendítés (24-24), nem vagyok elégedett vele
Szakítás (24) ez meglepő módon jól ment, kezd összeállni a dolog :)

Nyújtás

2011. május 13., péntek

Péntek

Reggel
40 perc

IM,Z,IC

TGU (24)
Dupla C+MP (16-16)
Dupla C+FS (16-16)
Szakítás (16)
Lendítés (24)

Nyútás,SMR

Igaz hogy még csak pár napja sikerült átállítani magamat a tényleges gyakorlásra, de máris nagyon élvezem :)
Már rögtön a gyakorlás befejezése után azon gondolkozom hogy mit lehetett volna jobban csinálni, mit kell majd javítgatni, már alig várom a következő alkalmat amikor a kettlebellekkel dolgozhatok :) Új értelmet nyert a hobbim :) Már nem csak abban a 30-60 percben foglalkozok vele amikor ténylegesen végzem, hanem egész nap :)

Szombat és vasárnap Pihenőnap, mert megyek Budapestre a testvérem lakodalmára :) Jó buli lesz :)

Csütörtök

Délután
30 perc

IM,Z,IC

TGU (24)
C+MP (16)
C+FS (16)
Szakítás (16)
Egykezes és váltottkezes lendítés (16)

Nyújtás, Brettzel

Este (Haladó csoport)
60 perc

3 kőr:
fekvőtámasz
lábemelés hanyattfekvésben
guggolás

Lendítés
Készülünk az 1000 swingre, ennek szellemében dolgoztunk:
5,6,7,.........24,25 + 3*20, eleinte légzés létra volt a pihenő, de az időszüke miatt ezen változtattunk (24-es bellel dolgoztam és hogy ne legyen túl könnyű, be volt olajozva a tenyerünk...fogásomnak annyi is volt a végén)
Bevallom öszintén, a vége felé nagyon feladta a fogásom így az utolsó ismétlések nem lettek volna túl szépek ezért én néha hamarabb letettem a súlyt (maradok a minőségnél :)), de az edzés végén bepótoltam a hiányzó ismétléseket.

2 kőr:
fekvőtámasz
lábemelés hanyattfekvésben
guggolás

Nyújtás

Önszorgalomból:
V-lábemelés 2*4
Húzódzkodás 5

Tervezés

Ez is a Blogger rendetlenkedése miatti pótlás:

Mostanában kevés időm van (túl sok a munka és készülök a Sportedzői irásbeli vizsgára, ami május 20-án lesz), ezért rövidítenem kell valahogy az edzéseimen. A napi 60 percet nem engedhetem meg magamnak, 30 perc már elfogadható lenne.

Gondolkodtam ezen a terven:

  • Bemelegítés (IM,Z,IC,GN) (5 perc)
  • Fegyenc gyakorlatokból 1 darab (5-10 perc)
  • RKC vizsgagyakorlatokból 1 darab (10-15 perc), figyelve arra hogy a héten minden gyakorlat legalább egyszer szerepeljen
  • Levezetés (Nyújtás,SMR) 5 perc
De azóta mióta ezt leírtam, eltelt pár nap, volt időm átgondolni a dolgokat:

Sokszor hallani azt hogy ne edzésként, hanem gyakorlásként tekintsük a napi mozgásos sporttevékenységünket.
Próbáltam én is ez alapján tevékenykedni, de szerintem eddig nem értettem az igazi lényegét. Az igaz hogy eddig is a minőségre törekedtem a mennyiség ellenében, viszont mégis volt edzés jellege is, azaz megvolt hogy milyen gyakorlatokat, milyen súlyt és mennyi ismétlést fogok végezni (maximum növeltem a pihenőidőt ha kellett).
Úgy gondolom, hogy a gyakorlás alatt inkább azt kell érteni, hogy fogom a kiválasztott gyakorlatot és megpróbálom azt minél szebben, jobban kivitelezni. Figyelni minden egyes részletére, átgondolni hogy mik a lényeges pontjai és azt a lehető legjobban betartani. Aktiválni az összes izmot ami a gyakorlathoz szükséges (mennyiségi összegzés), majd ez után egyre jobban arra törekedni hogy minél erősebb izomösszehúzódást érjünk el (minőségi összegzés).

Ezek alapján tehát a tervem:

Maradok az RKC vizsgagyakorlatoknál, minden nap ezeket fogom GYAKOROLNI. Sokat fogok kis és nagy súllyal dolgozni, de mindig viszonylag lassú kivitelezésre törekedve, hogy meg tudjam figyelni magamat gyakorlat közben és ki tudjam javítani magam, aktiválni tudjam az összes szükséges izmot. Rövid pihenők lesznek és kevés ismétlésszám, így csökkenni fog a gyakorlás ideje is.
Minden nap lesz 1 darab fegyenc gyakorlat is.

Ezzel főleg az erőmet fogom növelni (még egyszer ismétlem: nem csak kicsi súllyal fogok dolgozni, használok majd nagyot is), de hát az RKC az erő iskolája.
Azért hogy valamennyire növeljem, szinten tartsam az állóképességemet, el fogok járni a heti minimum egyszer a haladó csoporthoz, és egyszer lesz edzés jellegű munka is a héten (főleg a szakításon lesz a hangsúly)

Remélem ezzel a tervel nem ártok az RKC vizsgára való felkészülésemnek és lesz annyi erőm és állóképességem hogy talpon tudjak maradni ott :)

Szerda

Blogger rendetlenkedett, ez miatt a tegnapi bejegyzéseim elvesztek. Megpróbálom ezt pótolni de nincs nálam az edzésnaplóm, ezért csak nagyon vázlatos lesz.

Szerda:
Délután

IM,Z IC, guggolás, híd

Fegyenc:
2 kőr
falnál le fel sétálós híd 4
pistol 1-1

TGU (24) 1-1
C+MP (24) 3*3-3
Goblet guggolás
4 (16)
3 (24)
2 (32)
1 (48)

Szakítás
Lendítés (48) 60 db

Nyújtás, Brettzel

Viszonylag jól ment, tetszett a guggolás, TGU és a nyomás (bal kézzel oda kell figyelnem a lefelé húzásra), a viszont a szakítás bal kézzel és a lendítés nem tetszett.
Van még hova fejlődni!!!!!!!!!!!!!4

2011. május 10., kedd

Don Pepe

Csak egy gyors érdekesség (amit gondolom sokan tudtak, csak én voltam ilyen tudatlan):

A Don Pepe teljesen magyar tulajdon :) (én mindig is az hittem hogy olasz, de ez az én szegénységi bizonyítványom)

Hát ennyi lenne az érdekesség röviden......

Kedd

Késő este:
57 perc

IM,Z,IC

Guggolótámaszból kézállás, majd ebből nyomás 3,4,5
Majdnem zárt (már nem kell sok) kézállásból nyomás 2*1

TGU (24) 1-1
Dupla C+FS+MP (24-24) 5*2

5 kőr (16):
egykezes lendítés 5-5
váltottkezes lendítés 10
szakítás 5-5

Nyújtás, Brettzel, SMR

Mostanában a munka és tanulás miatt egyre késöbbre tolódnak az edzéseim, így utána nem tudok sokáig elaludni, ami azt eredményezi hogy reggel hullafáradtan megyek dolgozni. Változtatnom kell ezen, megpróbálok egyből munka után edzeni és utána tanulni.

Hétfő

Este
60 perc

IM,Z

TGU (32) 1-1
Egykezes fekvőtámasz 2*2-2

C+MP:
3-3 (16)
2-2 (24)
1-1 (32)
2-2 (24)
3-3 (16)

Dupla C+FS (16-16) 3*3
Szakítás (16) 2*10-10, 1*20-20
Lendítés (48) 20 mp munka 20 mp pihenő, de ha a munka ideje alatt romlott a kivitelezés akkor rögtön leraktam a súlyt, tehát meghosszabodott a pihenő (nem mehet a mennyiség rovására a minőség). 85 db/6 perc jött ki a végére.

Nyújtás

Mostanában túl hosszúra sikerülnek az edzéseim, ami most különösen nem jó hiszen 2 hét múlva írásbelizek és arra is kellene időt szánnom :) ezért új edzésterven töröm a fejemet.

2011. május 8., vasárnap

Vasárnap

Este:
75 perc

sok-sok IM,Z,IC

Lendítés (24) 3*10
Szakítás (24) 2*5-5

Szakítás (24) 100 db/5 perc. Ki akartam próbálni hogy mennyi idő alatt van meg a 100 db. Kb. 4perc 40 alatt volt amire nem vagyok büszke (a legjobbam eddig 115/5perc). Persze mondhatom azt hogy nem voltam jó állapotban, ami igaz is, de könnyen előfordulhat hogy az RKC képzés belépő tesztjénél sem leszek jó állapotban (izgulás, kevés alvás, stb), úgyhogy nincs magyarázkodás. Mindig képesnek kell lennem arra hogy menjen a 100 db 5 perc alatt. Rá fogok feküdni erre a gyakorlatra és becélzom a 100 db/4 percet.

C+MP (16) 2*5-5
TGU (16) 3-3
C+FS (16) 2*5-5
Guggolótámaszból kézállásba emelkedés

Nyújtás, sok-sok SMR (egész test)

Szombat

Délelött Sportpedagógia és Sportpszichológia modulzáró volt. Nem volt vészes.

Este:

IM,Z,IC

TGU (24) 2-2
Dupla C+MP (24-24) 3*3

5 kőr:
Dupla C+FS (24-24) 2
Dupla Swing (24-24) 7

Guggolótámaszból kézállás, majd abból nyomás 2
Térdelőtámaszból kézállás, majd abból nyomás 2
(Ezeket már nagyon régen meg szerettem volna tudni csinálni - kb. általános iskolás (biztos említettem már hogy tesi tagozatos voltam) korom óta :), mert láttam egyszer egy osztálytársamat aki megcsinálta én meg hiába próbálgattam sokáig, nem akart menni. Aztán mostanság igencsak megerősödtem, megismertem pár alapelvet ami alapján gyakorlok és nem utolsó sorban lett annyi eszem hogy rájöjjek: ennek is megvan a maga technikája :) Most lazán, könnyedén megy a lendületvétel nélküli, guggolótámaszból kézállásba emelkedés)

Szakítás (24) 2*5-5,2*6-6

Nyújtás, SMR (egész test), Brettzel

2011. május 7., szombat

Piac

Táplálkozásomban a Paleo és Warrior diet elveket követem, tejet egyátalán nem iszom, kenyeret is kerülöm és persze amennyire lehet a cukrot is megpróbálom kiszűrni a táplálkozásomból (ez mint tudjuk nagyon nehéz feladat) és főleg adalékanyag mentes ételeket próbálok beszerezni.

Amit lehet azt a piacon veszem meg. Egyszerűen élvezem hogy párommal kettecskén kisétálunk a piacra, nézelődünk, beszélgetünk a termelőkkel, beszerezzük a friss zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, megvesszük a házi szalámit, vajat. Ezek nemcsak finomak hanem egészségesek is.

Megvannak már a bevált termelők akiknél vásárolunk. Paradicsomot és uborkát nem is szívesen veszek máshol mert nemcsak hogy biológiai védelemmel termelik őket hanem nagyon finomak is.

És persze virágot is szoktunk szerezni, főleg illatosat amivel a lakást is hangulatosabbá tudjuk tenni.

Megvan a piacnak a romantikája, na.....

Persze azért én is el szoktam csábulni, szeretem a csokit (igyekszem minél magasabb kakaó tartalmút enni), én is eszek néha pizzát és tésztákat. Nagy ritkán eszek kenyeret is: most a piacon találtam rá a Dr Kalmár kenyérre, maga a kitalálója árulta. Kedves ember, csakúgy mint a felesége. A kenyér összetevői: tönkölybúza, víz, só. Semmi adalékanyag nincs benne, ami számomra fontos. Nem a szokványos kenyérről van szó, sokkal ízletesebb, tömörebb mint az átlag. Persze így sem fogom túlzásba vinni a kenyérevést, de néha a házi vajat valamire fel kell kenni :)

Péntek

Csak próbálgatni akartam a Fegyencedzés könyv gyakorlatait, nem is lett túl összeszedett az edzés, azt csináltam ami éppen eszembe jutott. Mondjuk így is eléggé le tudtam fárasztani magam. Főleg úgy hogy a fegyenc után csináltam egy Tabata jellegű swinget is.

Este
68 perc

IM,Z,IC,GN,asztal,híd

egykezes húzódzkodás (másik kéz vállon) 1-1,2-2
L-tartás
Varjútartás 30 mp
Kézállás támaszkodás nélkül gyakorlás
Varjútartásból kézállás
Kézállásból nyomás 2*2
Pistol 2*1-1

Lendítés (24) 2*14
Lendítés (24), Tabata jelleg: 20 mp munka 10 mp pihenő, ebből 8 kőr, 14/kőr=112 db/4 perc (fújtattam rendesen a végén, a fogásom is feladta a végére, de végig helyes volt a technika, ennek nagyon örülök)

SMR (egész test)

2011. május 6., péntek

Csütörtök

Este:
Haladó csoporttal edzettem, jól esett, kemény volt :) Hetente egyszer járni fogok rá.

Volt itt minden, súlyokat, ismétlésszámokat nem írok, csak a gyakorlatokat.

Fekvőtámasz
TGU
C+MP
Goblet
FS-ből lökés
Swing

Önszorgalomból volt még:
szakítás
húzódzkodás
V-lábemelés

Nyújtás

Ezen felül meg lettem nyugtatva: beszélgettem edzés után Szomolányi Gergely RKC-val az instruktoriról és megnyugtatott pár dologgal kapcsolatban.

És igen Csabikám, kérésednek megfelelően fogok írni egy bejegyzést a Super Joints könyvről :)

2011. május 5., csütörtök

Szerda

Este
60 perc

IM,Z,IC

Fegyenc:
híd 5*1 (sokáig kitartva)
falnál le-fel sétálós híd 2*4

TGU (24) 1-1
C+MP (24) 3*3-3
Goblet guggolás (24) 2*5

Lendítés (24) 3*10
Egykezes lendítés (24) 3*10-10
Váltott kezes lendítés (24) 3*10

Szakítás (24) 3*5-5

SMR (egész test-nagyon jól esett)

Nem hajtottam szét magam, jól ment ez az edzés, tetszett

2011. május 4., szerda

Kedd

Pótlás:

Délután:
47 perc

IM,Z,IC

Floor press+TGU fel+Szélmalom+TGU le (32) 1-1
Dupla C+MP (16-16) 2*5
Dupla C+FS (16-16) 2*5
Szakítás (16) 3*10-10 egyben, lerakás nélkül
Gyakorlatok között volt még összesen 6*10 Dupla swing (16-16)

Nyújtás
SMR elmaradt, de lassan be kell pótolnom mert érzem hogy jól esne

Értékelés: nem tudom mi volt az oka de nem ment túl jól az edzés, nem vagyok teljesen elégedett a kivitelezéssel (főleg a szakítás bal kézzel volt gáz, de a C+FS sem volt túl fényes), viszont a C+MP és a Swing tetszett.

2011. május 3., kedd

Angoltanulás

Csak pár szó hogy hogyan tanulom én az angol nyelvet:

Mondjuk előre le kell szögeznem hogy nem vagyok egy nagy dumagép angolul, de a szövegértésem használható, jól megy az írott szöveg fordítása, és azért meg tudom értetni magam külföldön (persze csak ha a külföldi is érti valamennyire a nyelvet). Pedig régen nagyon nem mentek a nyelvek, németből pédául egyenesen meg akartak buktatni (azóta van belőle alapfokú, C típusú nyelvizsgám)

Még a középiskolában kezdtem el, de nem vittem túlzásba a komolyságot (pedig ha tudtam volna hogy mennyire fontos lesz akkor nem így állok hozzá) ezért nem is nagyon tudtam beszélni angolul. Főiskolán még rosszabb volt a helyzet, még annyit sem tanultam mint elötte.

Na de eljött az az idő amikor megismerkedtem a kettlebellel. Egyre többet szerettem volna megtanulni róla, viszont a legtöbb használható anyag persze angol nyelven íródott, ezért nekiláttam újra tanulni, csak most sokkal keményebben hiszen volt motiváció. Azután jött az hogy szeretném elvégezni a HKC instruktorit, ami csak külföldön van, tehát magyar szót csak igen keveset hallottam volna, ezért még jobban belehúztam a tanulásba. A HKC-ra nem jutottam ki (ami nem is baj hiszen helyette lesz az RKC itt Magyarországon, ami sokkal komolyabb dolog) de az angolomnak jót tett :)

Azóta a munkahelyemen is indult kötelező angol képzés, heti 2*90 percet járok oda is.

Ami alapján tanulok:

  • dragondoor.com honlapon levő cikkeket fordítok saját használatra.
  • kettlebellel, táplálkozással foglalkozó, angol nyelvű könyvek, cikkek fordítása
  • kötelező angol képzés heti 2-szer
  • effortless english anyagainak használata (ezt használom kb. 80%-ban, a többit pedig 20%-ban)
Szerintem a legkevesebbet a kötelező angol ér, a legtöbbet viszont az effortless english, erről egy pár szó:

Effortless English:
Amerikából jött anyag, kitalálója AJ Hoge, aki talán első ránézésre nem túl szimpatikus, de szerencsére nem is látni kell hanem hallani, hiszen mp3-ban vannak a leckék. A leckék megvannak pdf-ben is, de a lényeg a szöveg hallgatásán van (amit az ember megtehet munkába menetel közben, autóban, takarítás közben, stb, szóval nem kell külön időt szánni rá). Minden leckét unásig kell hallgatni (akár több hétig is) hogy rögzüljenek a szavak. Ez csak elsőre hangzik durvának, viszont a szövegek viccesek, érdekesek így nehéz rájuk unni. Mindig találok bennük olyan történetet ami hasznos dolgokat tartalmaz, mint például a Vipassana vagy a Mind maps (hogy mik ezek arról adjon segítséget a google :))
Stresszmentesen, játékosan, erőlködés mentesen fog megtanítani angolul, és az ára sem vészes.

Nekem bevált, a kötelező angolóráimon levő dolgozatokra nem szoktam készülni, mégis 85-95%-os eredménnyel szoktam zárni őket, a többiek (akik tanulnak is rá) pedig úgy 55-70%-kal.

2011. május 2., hétfő

Hétfő

Vannak olyan napok amikor nincs kedvem súlyhoz nyúlni. Na ez is egy ilyen nap, viszont mozogni szerettem volna. Ez lett belőle:

Super Joints gyakorlatok
Indian Club (egyszerűen imádom)
Ginastica Natural (a szeminárium óta sokat felejtettem, alig emlékszem pár gyakorlatra, de azokat lelkesen végzem. Jó lenne ha lenne még szeminárium felfrissíteni és elmélyíteni a tudást :))
Fegyenc is volt természetesen (egykezes fekvőtámasz 1-1,2-2,3-3...pistol gyakorlása előre-hátra gurulásból 3*3-3, volt még teljes híd: 3*1, ahol a lényeg nem a darabszámon volt hanem hogy minél tovább ki tudjam tartani a hidat)

Ennyi

Jelentkezés

Ma végre jelentkeztem az SMR System Szakértői képzésre, ami május utolsó hétvégéjén lesz. Már nagyon várom, mert az igaz hogy voltam már alapszintű képzésen de szeretném elmélyíteni a tudásom.

Üröm az örömben hogy pont akkor lesz az RKC előkészítő is, amire sajnos nem tudok elmenni (pedig jó lett volna megismerkedni a jelöltekkel, meg hát rengeteget tanulhattam volna), de reménykedem hogy lesz még ilyen alkalom.

2011. május 1., vasárnap

Vasárnap

Délelött folytatódott a karbantartás:
Super Joints gyakorlatok
Z-health
SMR
Indian Club
Brettzel

Délután:
57 perc

Floor press+TGU (24) 1-1

3kőr:
Floor press (40) 1-1
Goblet guggolás (40) 3

C+MP (24) 2*5-5
Szakítás (24) 2*10-10
Lendítés (40) 5*12

3 kőr:
Szélmalom (24) 1-1
Bent press (24) 1-1

Nyújtás

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.