2011. augusztus 31., szerda

Kedd

Nagyon hiányzott a TGU ( és a Szakítás is, pedig az nagyon nem szokott....nem mondhatnám hogy odáig vagyok érte, nálam a Lendítés a király :)), ezért pihenőnap helyett variációs edzést tartottam. Nem volt túl sok elképzelésem arról mit-hogyan fogok csinálni, érzésre ment az egész.....és nyugodtan mondhatom, ennyire jól már régen esett a mozgás.

Ez lett belőle:
Délután

- SMR, IC, IM, Z

-TGU nagyon lassú kivitelezés
1-1 (16)
1-1 (24)

- Fegyenc + Lábszárizom felzárkóztatás:
Egykezes húzódzkodás (másik kéz vállon) 3*1-1 + Vádlizás (16-os bellt a kézben tartva) 6*25
(ez nagyjából úgy nézett ki, hogy bal kézzel felhúztam magam, majd rögtön jött egy vádli gyakorlat, majd annak végeztével pihenés nélkül jobbal is felhúztam magam, utána újra vádli és így tovább)

- BUP (24) 2*1-1

- Egykezes lendítés (24) 10-10
- Váltott kezes lendítés (24) 10
- Szakítás (24) 5-5,6-6,7-7,6-6.5-5

- Nyújtás

Este volt még a kezdő csoport alatt IC, és Fegyenc (V-lábemelés 3*6, Pistol (16) 3*1-1)

2011. augusztus 30., kedd

Hétfő

Elkezdtem a 2. fázis 1. hetét.

Dupla 24-essel nem is olyan egyszerű dolog ez :)

Délután:

- SMR (Fantasztikus 4-es), IM, Z, IC

- Bemelegítő Komplex (16-16), 3 kőr
Dupla Szakítás 3
Dupla MP 3
Dupla C 3
Dupla FS 3

- Fegyenc (3 kőr)
egykezes húzódzkodás (másik kéz törölközőn) 2-2
falnál le-fel sétálós híd 2

- Dupla C+MP létra (24-24)  3*(1,2,3)
- Dupla Szakítás+FS létra (24-24) 2*(1,2,3)

- Lendítés (48) 2*25

- SMR (egész test), Brettzel

2011. augusztus 29., hétfő

Mérési eredmények

Elvégeztem a félidős mérést (igazából már szerdán megtörtént a mérés, csak eddig nem volt időm felrakni az eredményeket)

Zárójelben az első mérési eredmények szerepelnek:

Testsúly: 74 kg (71,2 kg)...+3,8 kg  :)
Testzsír index: 15,2 % (14,1%)....+1,1 %  :(
Zsírtömeg: 11,2 kg (10 kg).....+1,2 kg  :(
Tiszta tömeg 62,8 kg (61,2 kg)....+1,6 kg :)

Mint ahogy látszik is, emelkedés van  mindenhol, van aminek örülök, van aminek nem, de egy jobban felügyelt étkezés mellett jobb eredményeket is el lehet érni. Mindenesetre az biztos, hogy Tömegnövelésre jó ez a program (és erőnövelésre!!!!!!, de ezt most nem részletezem)

A héten indul a dupla 24-es móka, utána új mérés-értékelés.

2011. augusztus 28., vasárnap

Vasárnap

Csak délelött volt időm edzeni mert délután jelenésem volt a keceli szüreti fesztiválon:

- IM

- Aktivizációs blokk (2 kőr)
Hasprés Meztelen harcos módra
Asztal
Híd

- Bemelegítős Komplex (16-16), 3 kőr
Dupla Szakítás 3
Dupla PP 3
Dupla Lendítés 3
Dupla FS 3

- Dupla Szakítás (16-16) 5*10
- Dupla FS+PP (16-16) 5*5

- Dupla FS (16-16) 1*20

És felzárkóztató jelleggel a lábszárizmom is kapott egy adagot (16-os bellel a kezemben) 5*30

Ennyi.....nem volt vészes, még csak meg sem izzadtam. Ezzel vége az első 6 hétnek. Most nekiugrok a második 6 hétnek dupla 24-es bellel, de mivel itt azért már nagyobbacska súlyról van szó ezért meg kell változtatnom egy kicsit a dolgokat. Létraszerűen fogom csinálni a gyakorlatokat, főleg ami a nyomást és a guggolást illeti.

2011. augusztus 26., péntek

Péntek

Csak röviden: Este elvégeztem pár boka és csípő korrekciós gyakorlatot,mert hàt ugye az sem jó ha túl mobil az izület.Azután volt egy kis Brettzel ès béka.

Ezután gyakoroltam:
- IC
- kézállàsböl nyomàs
- elemelés sárga gumiszalaggal
- ugrálókötelezés

Jól esett,szórakoztató volt,fòleg az ugrabugra,ezt rendszeresíteni fogom

Csütörtök este

Este kimentem a soltvadkerti tóra, muszáj volt megmártóznom egy kicsit és lehűteni magamat, ez a hőség már szinte elviselhetetlen. Úsztam egy keveset, de nem vittem túlzásba, sokat kivett a délelötti edzés belőlem.

Még később este nekiálltam olvasgatni A Meztelen harcost és nem bírtam ki hogy ne gyakorolgassam az abban levő technikákat, gyakorlatokat. Csináltam egy kevés egykezes fekvőtámaszt, majd egy csomó pistol rávezető gyakorlatot (gurulásból, egylábas felállás, lábujjra ráfogva, egylábas kitörés, kilövés) és pistolt (súly nélkül és súllyal) amolyan GTG jelleggel.

Lehet hogy már unalmas tőlem ezt olvasni, de mindenkinek ajánlom elolvasni A Meztelen harcost, aki az erejét akarja növelni. Minden szava aranyat ér. Enélkül a könyv nélkül véleményem szerint a Fegyenc edzés semmit sem ér, és ha ezért a kijelentésemért valaki meg akarna kövezni, akkor állok elébe.....merem vállalni ezt a kijelentésemet is.

És nagy meglepetésemre, egyben örömömre a kiskőrősi könyvtárban megtaláltam az egyik példányát, ki lehet kölcsönözni !!!!!!!!!!  :) (nem tudom kinek a dolga megrendelni ott a könyveket, de maximális tiszteletem) Úgyhogy már az sem lehet kifogás, hogy nincs pénze az embernek rá. Bár azt hiszem megéri megvenni is, hiszen ha jól emlékszem 4.000 Ft alatt van az ára, ez nem sok egy ennyi bölcsességettartalmazó könyvért.
Ezzel+1 kettlebellel (de a tudást azért szakértő kezekből szerezzük meg)+1 ugrálólötéllel (és esetleg egy húzódzkodó rúddal) meg természetesen 1 SMR hengerrel (ennek elsajátításához sem árt a szakértő felügyelet) egy igazán jó, profi edzőtermet tudunk építeni otthon, ami elfér 1 m2. Ezeknél az eszközöknél nem kell sokkal több ha valaki az erejét, állóképességét szeretné fejleszteni.

2011. augusztus 25., csütörtök

Csütörtök

Délelött:

- SMR (F4),IM,Z,IC

- Komplex bemelegítésnek (16-16) 3kőr
Dupla Szakítás 3
Dupla MP 3
Dupla Jerk 3
Dupla clean 3

- Dupla Szakítás + MP (16-16) 5*5
- Dupla C + Jerk (16-16) 5*10

- Lendítés (40) 2*25

- SMR (egész test)

Ez már nem volt vicces....délelött ilyen melegben, ennyi sorozat ki tud csinálni rendesen. Jót fog tenni egy nagy ebéd, aztán meg egy délutáni sziesztázás.

2011. augusztus 23., kedd

Hétfő

Tömegnöveléses program 1. fázisának utolsó (6.) hete.

Délután:

- IM, SMR, Z, IC
- Komplex bemelegítésnek (16-16), 3 kőr
Dupla Szakítás 3
Dupla MP 3
Dupla Clean 3
Dupla FS 3

-Dupla C+MP (16-16) 5*(5,10)....ez így már elég kemény. Az igaz hogy viszonylag kicsi a súly, de 75 db nyomás rövid idő alatt nem gyerekjáték, legalábbis számomra. Mindenesetre könnyebben ment mint az előző héten, pedig akkor csak 4 sorozat volt belőle.
- Dupla Szakítás+FS (16-16) 5*5

- Guggolás
1*10 (sárga gumiszalag)
1*10 (40)...ezek is meglepően könnyen mentek

2011. augusztus 22., hétfő

Tömegnövelősdi

A héten befejezem a tömegnövelő edzésprogram 1. szakaszának utolsó hetét. Pénteken vagy szombaton lesz mérés, kiváncsi vagyok az eredményekre. Látható eredményei biztos vannak az utóbbi hetek ténykedéseinek, erőnövekedés is van (bár ez lehet hogy a Meztelen harcos újraolvasásának köszönhető), de azért a mérés lesz az igazi bizonyíték hogy működik-e ez a program.

Jövőhéten nekiállok a 2. szakasznak, de azt az eredeti tervekkel ellentétben nem dupla 20-al fogom végigcsinálni (mert nem akarok beruházni csak ez miatt 2 db 20-as golyóra), hanem dupla 24-esekkel fogok dolgozni.  Talán a Dupla C+MP napok lesznek a vészesek vele, mert 10-et csinálni vele nem egyszerű egyben (szerintem szükséges lesz egy kis módosítás rajta), de valószinűleg a többi gyakorlattal nem lesz gond.

Szombat

Na most vagyok csak igazán elmaradva. Mondjuk nem is történt semmi érdekes edzésileg, hatalmas pihenőnapot tartottam szombaton és vasárnap.

Szombaton csak annyi történt hogy felmentünk Budapestre Augusztus 20-át ünnepelni. Minden nagyon szép és jó volt addig, amíg el nem kezdték a tüzijátékot.
De hát hogy az milyen gyengére sikeredett ebben az évben!!! A 30 percből kb. 3 perc volt érdekes és szép, a többi csak céltalan, unalmas puffogtatás volt.

De nem szomorkodom mert egy nagyszerű délutánt töltöttünk el a családommal Budapesten :)

2011. augusztus 20., szombat

Péntek

2 edzés lett a belőle. Nem így akartam, de így jött össze. Szombaton akartam megcsinálni a kötelező részt (mert hát csak-csak befejezem a tömegnövelős edzésprogramot, nem szeretek semmit félbehagyni, maximum annyit módosítok rajta hogy a dupla 20-as rész helyett a dupla 24-es részre ugrok....ami nem lesz egyszerű, de nincs kedvem költeni a 20-asokra), péntekre csak egy kis mozgolódást terveztem.

Ez lett belőle:

Délután:

- MP
3-3 (24)
1-1 (32)
2*2-2 (32) (alkalmaztam a Meztelen harcos összes technikáját amit csak tudtam, és ilyen könnyen soha nem ment még az MP)

- Egykezes húzódzkodás, másik kéz törölközőn 2*3-3

- Lendítés (48) 72 db

Este:

- SMR, IC

- Komplex (12-12) 3 kőr
Dupla szakítás 3
Dupla MP 3
Dupla Clean 3
Dupla FS 3

- Dupla Szakítás (16-16) 4*10
- Dupla FS + PP (16-16) 4*5

- Lendítés (48) 2*20

- IC

2011. augusztus 19., péntek

Csütörtök

Pénteken írom ezt a bejegyzést, mert szokásomhoz híven le vagyok maradva egy kicsit. Ma voltam a Tacticalshopban, beszereztem ezt-azt, köztük a Kenneth Jay Viking Warrior Conditioning című könyvét. Kiváncsi vagyok rá, kiváncsi vagyok a benne fellelhető tudásanyagra.
Megvettem, mert a napokban újra elkezdtem olvasni a Meztelen harcos című könyvet (na abban aztán van tudásanyag, az kétségtelen....mindenkinek feltétlenül ajánlom, főleg annak aki a Fegyencedzéssel foglalatoskodik, sokkal könnyebbé fogja tenni a dolgokat már rögtön az olvasása közben is) és rájöttem, edzőként nem tehetem meg hogy egy ilyen alapművet nem olvasok el.
Nem a benne levő edzésprogram érdekel, hanem az a sok okosság ami benne van.

Na de akkor a Csütörtökről:

Nem igazán csináltam sok dolgot, egyszerűen csak a Meztelen harcos olvasása közben gyakoroltam GTG szerűen a benne leírt technikákat, mégpedig úgy, hogy végeztem pár Pistolt és Egykezes fekvőtámaszt. És mondhatom, soha nem ment ilyen jól még.

Örülök hogy újra olvastam ezt a könyvet, még mindig sokat tanulok belőle....de hát felejt az ember, szinten kell tartani a dolgokat. És valószinűleg az is benne van a dologban hogy annak idején nem voltam felkészülve sem fejben, sem testileg arra hogy a maximumot ki tudjam hozni a könyvből. Persze már rögtön az első elolvasása után meg tudtam csinálni a gyakorlatokat, de hogy mi, miért és hogyan működik, akkor még nem tudtam.

2011. augusztus 18., csütörtök

Megvilágosodás

A napokban elgondolkodtam, hogy a jelenlegi tömegnövelős edzésprogramom után mihez kezdjek (ami még reményeim szerint 13 hétig tart majd). Legyen egy kis Kettlebell Burn vagy Kettlebell Muscle, esetleg kicsi Könnyű erő program, és még sorolhatnám (kb. 2 évre elegendő edzésprogram van amit szeretnék, szerettem volna kipróbálni)?

Minden attól függ ugye hogy mik a jövőbeli céljaim. Zsírégetés, tömegnövelés vagy esetleg az erőmet akarom növelni?
De miért is akar valaki olyan erős lenni, hogy ki tudjon nyomni Kettlebell Military Pressben egy 48 kg-os súlyt vagy miért jó ha valakinek 6%-os a testzsír%-a? Mire jók ezek?
És hogy őszinte legyek, nem tudtam megadni a helyes választ. Persze ha valaki sportoló, akkor a sportjától függően szüksége van arra hogy brutál erős legyen, mutáns szintű legyen az állóképessége (és így tovább), de egy átlag embernek minek is fontosak ezek?
Én a magam részéről igyekszem kipróbálni mindenféle edzéstervet, mert hát csak-csak edző vagyok és szeretem a saját bőrömön megtapasztalni hogy mit adok a klienseimnek (mert hát mindenki vagy tömeget szeretne növelni vagy fogyni akar), de egyébként nem értem minek kell ezeket annyira túlzásba vinni.

Sok minden beugrott a HITS GYM-es programtervezési szemináriumról, és a véleményem az, hogy egy edzésnek (vagy gyakorlásnak) gyógyszernek kell lennie (az ülő életmód ugyebár nem nagyon tesz jót nekünk, megrövidíti életünket), legyen változatos, szórakoztató és ne legyen veszélyes.

Mindenki csinálja azt ami jól esik neki, nem kell mindenáron nagy súlyokkal nyomni és extra sokat szakítani.
Tudom, ezekkel felmérhetőek egyes képességeink és nem árt ha ezeket a képességeket egészséges szinten tartjuk (mert az ugye elég szomorú ha valaki nem tud felmenni a lépcsőn 2 emeletet lihegés nélkül), de minek azt hajszolni hogy például 5 perc alatt 150 db-ot szakítsak a 24 kg-os bellel? Vagy például a testépítőknek miért fontos az hogy hatalmas izmaik legyenek? Továbbra is kihangsúlyoznám, nem sportolókról (vagy a fegyveres testületek tagjairól) írok, nekik más céljaik, feladatuk van, hanem az átlagemberekről.

Mert miért jó az pédául, ha mondjuk kitűzöm azt a célt hogy a 32 kg MP helyett szerenék 40 kg-os MP-t (bocsánat hogy a kettlebellekkel példálozok, de én azokkal edzek, felhozhattam volna példának az olimpiai súlyemelést is vagy akármit). Jobb esetben elkészíttetek egy edzéstervet az instruktorommal, követem a tervet mondjuk fél évig, és azután örömmel  kinyomom a 40 kg-ot. És mit érek vele? Erősebb leszek az biztos, de a mindennapi életben mire fogom tudni használni azt hogy nagyobb súllyal tudok nyomni? Az edzéseim meg közben unalmasak, meg van határozva hogy mikor mit edzek, mikor mit egyek és ez szerintem nem jó így.

Persze lehet azt is mondani rólam hogy savanyú a szőlő, de nem erről van szó (képes vagyok kinyomni a testsúlyom 50%-át, 1 húzódzkodást megcsinálni a 48 kg-os bellel és a szakításom is jóval 100 db felett van a 24 es bellel 5 perc alattt)

Nem az edzések ellen beszélek.....sőt. Mindenki mozogjon annyit amennyit csak tud, csak véleményem szerint nem kell túlzásba vinni a dolgokat. Lehet akár sétálni is ha valaki nem szeret súlyokat emelni, a lényeg hogy mozgjunk eleget. Az persze más kérdés ha valaki extra túlsúllyal rendelkezik, akkor neki kell esni egy jó kis zsírégető programnak (+ rendbe kell rakni az étkezést)

Mégegyszer: az edzés legyen szórakozató, változatos, ne legyen veszélyes és gyógyszerként szolgáljon.

Én a magam részéről leteszek arról hogy edzésterveket kövessek, egyszerűen azt fogok edzeni ami jól esik, akkor amikor jól esik. Az eredmények így is jönni fognak maguktól (lassabban mintha edzéstervet követnék, de kit érdekel) és élvezni fogom az edzéseket.

Nem vitaindtónak szántam a bejegyzést, egyszerűen csak kiírtam magamból hogy mi foglalkoztat. Nem papolni akartam, mindenki azt csinál amit akar, mindenki olyan célokat követ amiket akar, csak szerettem volna elgondolkodtatni az emberektet hogy biztos reálisak, értelmesek azok a célok? És ez nem csak az edzésekre vonatkozik, hanem a mindennapi életre is, de ez már egy másik téma.

Brutál Szerda

Hát ez most nem esett jól. 63 perc alatt végeztem vele (ebben benne van a bemelegítés és a levezetés is), kipukkantam teljesen. És még van 1 hét, amikor már a kötelező részekből 5 sorozat lesz. Már alig várom :)

Este:

- IM, Z, IC, SMR....a bemelegítés most sokáig tartott (kb 15 perc) mert éreztem hogy most többre lesz szükség a szokásosnál

- Komplex bemelegítésnek (12-12) 3 kőr:
Dupla szakítás 8
Dupla Clean 8
Dupla FS 8
Dupla Dead Lift 8

- Kötelező rész:
Dupla Szakítás+MP (16-16) 4*5
Long Cycle C+Jerk (16-16) 4*10....na ez volt az ami igazán kicsinált

- Leggyengébb láncszemnek is adtam egy kis ajándékot:
Front Squat (48) 2*5
Goblet (32) 1*10
Goblet (24) 1*15

- SMR (egész test)....ez nagyon kellett

2011. augusztus 17., szerda

Kedd

Elméletileg teljes pihenőnapot akartam tartani, nagyon megviselt a hétfő, de azért becsúszott ez-az a kezdő csoportnál.

Este:

-IM

-Lendítés (24) 2*10

-Bemutatás alanyaként:
Dupla Clean (20-20)
Dupla C + MP (20-30)

- És amíg a többiek megkapták a megérdemelt szakítás adagjukat, addig én Fegyenc edzést végeztem (néhol kicsit nehezítve a dolgokon):
Húzódzkodás súlyba belelépve:
2*2 (24)
2*2 (16-16)
2*1 (20-20)
Egykezes fekvőtámasz: 2-2,3-3,1-1
Pistol (16-16) 2*1-1+1*2-2

Ennyi éppen elég is volt.

2011. augusztus 15., hétfő

Hétfő

A kettlbell márkák összehasonlítása sok munka okán elmaradt, és mára sem ígérem, de a héten mindenképpen összehozok róla egy bejegyzést, amivel remélhetőleg tudok segíteni azoknak akik most gondolkodnak súly vásárláson de még nem tudják eldönteni, milyet vegyenek.

Edzés viszont nem maradt el, ráadásul az 5. hétbe léptem. Ezenkívül már csak 1 hét és utána kezdhetem a dupla 20-as munkát (apropó dupla 20: be kell szereznem 2 db 20 kg-os golyót)

Délután:

- IM,Z,IC,SMR (F4)

- Komplex bemelegítés gyanánt (12-12), 3 kőr, körök között 60 mp pihenő:
Dupla MP 8
Dupla Clean 8
Dupla Lendítés 8
Dupla FS 8

- Fegyenc
Falnál le-fel sétálós híd 3,5

- Dupla C+ MP (16-16) 4* (5,10)
- Dupla Szakítás (16-16) 4*5

- Lendítés (48) 5*10, és ezzel ki is végeztem magam.

- SMR (teljes test)

Este volt még bemutatásként dupla swing és dupla clean (16-16)-al és megcsináltam a V-lábemelés adagomat is (2*8)

2011. augusztus 14., vasárnap

Szombat

Délelött kerítést építettünk a hétvégi házunknál. Tűző napon, 5 órán keresztűl cipekedtünk, fúrtnk-faragtunk, meg mindent csináltunk amit kellett. Ezután nem gondoltam hogy este edzeni fogok, csak a kötelezőket akartam hozni mert már késő volt és sietnem is kellett. Egy kicsit több lett, de jól is esett, valahogy a más jellegű mozgás teljesen felfrissített.

Este:
22 perc alatt ezt hoztam össze

IM,Z

Dupla szakítás (16-16) 3*10
Dupla FS+Push Press (16-16) 3*5

Fegyenc:
Kézállásból nyomás 8,6

Dupla FS (16-16) 1*22

És ennyi.....

Holnapra tervezek egy bejegyzést írni a különböző márkájú bellekről, főleg a az ár/minőség arányról lesz szó.

2011. augusztus 12., péntek

Swingbe zárva

Előkaptam a 40-es bellem és csináltam vele pár gyakorlatot.Semmi komoly, a lényeg a gyakorkláson volt.

Délelött:

IM,Z,SMR

Lendítés (40) 4*10

Fegyenc:
Egykezes fekvőtámasz 1-1,2-2,2-2

TGU (40) 1-1
FS (40) 2*10

Lendítés (40) 4*15

Nyújtás,SMR

A mai napi terv az volt hogy kipróbálom mennyire megy könnyen a TGU 40 kg-al,és ehhez jól jött bemelegítésnek a nagysúlyos swing és az egykezes fekvőtámasz (nem sok jobb gyakorlatot ismerek ezeken kívül a teljes feszítettség elérésére).
A guggolàs csak jött magától,erősíteni akarom a leggyengébb láncszememet.Jó kis délelötti mozgás volt.

2011. augusztus 11., csütörtök

Csütörtök

Nem tudtam hogy alakul a mai napom, ezért gondoltam délelött hozom a kötelezőt+egy kis fegyenc gyakorlás is belefért.

Délelött:

- IM,Z,IC

- Dupla Szakítás+MP (16-16) 3*5
- Dupla C+ Jerk (16-16) 3*10

- Fegyenc:
Pistol gyakorlás (súly nélkül és 16 kg-al)

Nyújtás

2011. augusztus 10., szerda

Kedd

Hétfőn pihenőnapot tartottam mivel kiruccantunk Tihanyba, és későn értünk haza. De cseppet sem bánom a pihenést (ráadásul Tihany csodálatos), rám fért már és a mozgás is megvár (1 nap ide vagy oda nem számít)

Kedd:
Budapestre ruccantunk ki, esélyes volt hogy nem lesz edzés. Este 11-re értünk haza, de csak összehoztam egy edzést.

Este:
Terheléselvételes hét van.

- IM,Z,IC
- Fegyenc:
Könyök nyomás 3*8 (húzódzkodás helyett, mivel itthon nincsen húzódzkodó rudam)
Hanyattfekvésből lábemelés 3*15 (V-lábemelés helyett, mert ehhez is kellett volna húzódzkodó)

- Dupla C+MP (16-16) 5,10,5,10,5,10
- Dupla Szakítás+FS (16-16) 3*5

-Dupla FS (16-16) 1*20

Nyújtás

2011. augusztus 9., kedd

Vasárnap

El vagyok maradva,itt a pótlás.

Este:

IM,IC

3 kőr (kék gumiszalaggal,gyakorlatok között nincs pihenő)
Clean 5
FS 5
MP 5

MP
5-5 (kék gumi)
5-5 (16)
5-5 (zőld gumi)
1-1 (kék gumi+16),ez meglepően könnyen ment,van erősödés :-)

Komplex,de most nem bemelegítésként :-)
3 kőr dupla 16-os bellel,kemény volt...
Dupla szakítàs 8
Dupla MP 8
Dupla clean 8
Dupla FS 8

Dupla lendìtés (16-16) 80 db

Nyüjtás

Ennyi volt,éppen elég is volt

2011. augusztus 7., vasárnap

Szombat

Egy kicsi fegyencet gyakoroltam csak az este.

Volt:
  • Pistol gyakorlás (kétlábon leereszekedés-egy láb kinyújt, majd visza és a másik láb kinyújt és vissza, majd 2 lábon felemelkedés............ezután egylábon leereszkedés és gurulásból egylábon felállás.....ezután sima pistol sarokemelővel (ez nem tetszett, szétszedi a mozgást teljesen))
  • egykezes fekvőtámaszból csináltam pár sorozatot
  • kézállásból nyomás egyre szűkülő kéztartással.

Semmi erőlködés sem volt, csak mozogtam egy kicsit.

2011. augusztus 6., szombat

Sok sikert

....és kitartást az RKC instruktori képzésen résztvevőknek!!!

Ma van ugyanis a 2. napja, ha jól tudom akkor a résztvevők már túl vannak a húzódzkodás és szakítás teszten is. Biztos nem könnyű a képzés, de nagy élmény lehet.

Hogy bánom-e hogy nem veszek részt rajta?.....egyátalán nem, sőt.......felszabadultabb vagyok mint valaha, van időm tervezgetni a jövőmet, már ami a sportvállalkozás beindítását illeti (erre eddig nem volt idő, a sok munkám és a felkészülés teljesen elvonta a figyelmemet)

És hogy milyenek tartom az RKC-k álltal tartott kettlebell képzéseket? Lehet hogy most arra a válaszra lehetne várni hogy felesleges és rossz, de ez nem igaz........az RKC-k többsége éveket készül mielött levizsgázik belőle (és a vizsga sem egy sétagalopp), elhivatottak, minőségi oktatást tartanak.

Nem, nem akarom reklámozni őket (semmi érdek nem fűz hozzá, pláne a visszavonás után), egyszerűen javasolt részt venni egy 3 hónapos kezdő kurzuson ha valaki minőségi testedzésen szeretne részt venni, ami nem utolsósorban balesetmentesebb mintha ugyanazt videoról tanulná meg. Az ott elsajátított elveket azután be lehet építeni másfajta edzésekbe is (pédául a testépítésbe is....bár nekem szerencsém volt, a testépítés fitness gyakorlati edzőm is ezek az elvek szerint oktatott), el lehet velük kerülni egy csomó sérülést és fel lehet gyorsítan a fejlődést.

Még egyszer Hajrá minden résztvevőnek!!!!!!

2011. augusztus 5., péntek

Péntek

Fél 6-kor keltem hogy tudjak edzeni ma, késöbb valószinűleg nem lett volna rá időm. Jót tett a tegnapi teljes pihenőnap, viszonylag jól ment a reggeli torna :)

Reggel:

-IM,Z,IC,SMR

- Komplex bemelegítésként (12-12), körök között 60 mp pihenő, 3 kőr
Dupla Szakítás 8
Dupla Push Press 8
Dupla Lendítés 8
Dupla FS 8

- Dupla Szakítás (16-16) 4*10
- Dupla FS+Push Press (16-16) 4*5

- Goblet Guggolás (ennek a pihenőidejében csináltam 3*30 vádlizást és 3*10 térdemelést függésben...mivel az otthoni húzódzkodóm alacsony ezért kénytelen voltam V-lábemelés helyett ezt csinálni)
1*15 (24)
1*10 (32)
1*5 (48)

-Nyújtás, SMR, Brettzel

Ezután rohanás dolgozni

2011. augusztus 3., szerda

Szerda

A tegnapi szakítás edzés éreztette hatását, pléne hogy le volt szakadva a bőr mindkét kezemről. Ezért a bemelegítő komplexet kihagytam és kesztyűben toltam végig az egészet. Biofeedbackre figyeltem, de nem jelzett rosszat (amin azért meglepődtem).

Este:

-IM,Z,IC,SMR (hát ez királyság volt)

- Dupla Szakítás+MP (16-16) 4*5
- Dupla C+Jerk (16-16) 4*10
(sorozatok között 60 mp pihenők voltak)

- Goblet guggolás:
1*15 (32)
1*20 (24)

- Fegyenc (mert az kell)
Falnál le-fel sétálós híd 3,4

- Nyújtás, SMR

Kedd

Haladó csoportnál voltam. Gergő tarotta az edzést....nyugodtam mondhatom hogy durván megizzasztott. Szakítgattunk egy keveset :)
Elötte nem értem oda időben, így elmaradt a TGU tesztelés.....majd máskor.

Délután:

-IM

-Lendítés (24) 2 vagy 3*10
-Egykezes lendítés (24) 10
-Váltott kezes lendítés (24) 10
-Magasra húzás (24) 5-5
-Szakítás (24) 10-10

És ezek után jött a durvulás
A terv ez volt: Szakítás....20 mp munka bal kéz-20 mp munka jobb kéz-20mp pihenő
5 kőr (24.....vagy amivel szokta végezni az 5 perces teszteket)
pihenő
10 kőr (egyel kisebb súly, nekem 20)
pihenő
15 kőr (egyel kisebb súly, nekem 16)

Mivel nem tudtuk hogy az első 5 kőr után mi lesz (csak utána tudtuk meg :)) ezért én meghajtottam az első 5 percet......100 db körül voltam sok pihenéssel, elfogadható kivitelezéssel......csakhogy a magnézia miatt szétszedtem a kezem. A fenti terv ez miatt így alakult nekem:
5 kőr (24)
pihenő
5 kőr (20)
5 kőr egykezes lendítés (20)
pihenő
5 kőr egykezes lendítés (20)
10 kőr kétkezes lendítés (24)

Sajnos nem mondhatnám hogy még időben váltottam lendítésre, így is rendesen megtépte a kezem a súly, ami nem fog jól jönni a szerdai edzésemre.

-Nyújtás

2011. augusztus 1., hétfő

Kezdő csoport

Este a kezdő csoportnál voltam:

TGU volt.....megnéztük kinek mi a maximális súlya amivel még fel tud állni (persze segítővel végeztük, arra az esetre nehogy meginduljon a súly) és azt kell mondanom: hűha!!! Rendesen előkerültek a nagy súlyok, néhányan még a 36-os bellel is fel tudtak állni. Kemény.......Pláne úgy hogy a csoport indulásakor sokaknak még a 16-os is nagy kihívást jelentett. Ennyit tesz a gyakorlás!

Ma este, ha minden jól megy akkor megyek a haladó csoport edzésére, és ha elötte időben odaérek akkor nézek magamnak egy max TGU-t. 40 kg-al tutira megy, 48kg-al tutira nem megy.....kérdés: fel tudok-e állni a 44-essel? Este kiderül.....

Hétfő

Na.....ez már kezd egy kicsit keményedni: dupla 16-os bellel a 4 kőr is megizzasztott kicsit :)

Délután:

-IM,Z,IC

- Complex bemelegítésnek, dupla 12-es bellel, körök között 60 mp pihenővel, 3 kőr
dupla MP 8
dupla Clean 8
dupla lendítés 8
dupla FS 8

-Fegyenc
egykezes húzódzkodás (másik kéz a dolgozó kar csuklóján) 3*4-4

- dupla C+MP (16-16):  4*(5,10)
- dupla Szakítás+FS (16-16): 4*5

- Goblet guggolás (32) 1*15

-SMR, Brettzel

A gyakorlatok között 2 perc pihenőt tartottam, a sorozatok között pedig 60 mp-t.
Az egész edzés 59 percig tartott.

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.