2013. szeptember 30., hétfő

Hétvégi versenyeredményem :-)

Meglepő módon nem sportversenyen vettem részt, hanem egy kávéval kapcsolatos versenyen.

Vasárnap, a Kávé napján egy egész napos kávés rendezvény volt Budapesten a Nu Bor és Bisztronómia nevű helyen, aminek keretében tartották a Lucky Cup - Hario Filter Race-t.

Amikor megláttam, hogy lesz egy ilyen kávés rendezvény, akkor már tudtam hogy menni szeretnék rá, és ha már ott vagyok, akkor miért is ne indulnék a versenyen, elvégre nem írták, hogy amatőrök nem indulhatnak és meg benne vagyok minden jó mókában :-)
Igaz akkor még azt sem tudtam mi fán terem ez a Hario V60 (02), de a múlt hét szombati Espresso Embassy-s kiokosodás után biztos voltam benne, hogy indulok rajta.

Volt egy hetem a felkészülésre, ami nem sok de reménykedtem benne, hogy valamire elegendő lesz :-)

Drága kis családommal érkeztem a rendezvényre, ami egyébként nagyon hangulatos, barátságos és igen-igen jól szervezett volt. Amikor beléptünk az ajtón, akkor kezdtem el izgulni és amikor odamentem egyeztetni a versennyel kapcsolatban, akkor kezdtem el pánikolni.....biztosan jó helyen vagyok én itt? - tettem fel magamnak a kérdést, hiszen a 12 jelentkezőből csak 2-en voltunk teljesen amatőrök (ebből mint kiderült csak én maradtam, a másik nem vett részt a versenyen).

Aztán elindult a verseny, és ahogy néztem az első csoportot, úgy kezdtem szépen lassan feloldódni és megnyugodni. Tudtam, hogy csak a buli kedvéért vagyok itt, jól is éreztem magam, miért is izgulnék tovább.

A második csoportban voltam, egészen jól mentek a dolgok, sikerült mindent jól összeraknom, nem bénáztam.

Amikor lement az összes csoport, akkor kihirdették, hogy kik mennek tovább az Elődöntőbe. Legnagyobb meglepetésemre és is továbbjutottam :-) Még fel sem ocsúdtam és már ott voltam az elődöntőben, ahonnan sajnos már nem jutottam tovább, de én már annak is nagyon örülök, hogy bejutottam a 4 közé.

Nagyon jó élményekkel távoztunk a rendezvényről, kifejezetten jól éreztük magunkat. A társaság szerintem zseniális volt, tényleg baráti hangulat uralkodott végig, a szervezők kiettetek magukért, ezúton is köszönet érte.

2013. szeptember 29., vasárnap

Szombat - továbbra is GTG

Továbbra is a pistolt és egykezes fekvőtámaszt olajoztam, illetve sokat pihentem, családoltam.

Továbbá gyakoroltam a vasárnapi versenyemre, aminek eredményéről írni fogok délután, akkor talán lesz egy kis időm rá.

2013. szeptember 27., péntek

Csütörtök és péntek - semmi új

csak egy laza Pistol és egykezes fekvőtámasz GTG, illetve a teremben jó néhány Muscle up gyűrűn csütörtökre, illetve Pistol és egykezes fekvőtámasz GTG péntekre.

Ennyi....

2013. szeptember 26., csütörtök

Szerda - GTG

Olajoztam a mozgásomat, egész nap egykezes fekvőtámaszt és Pistolt végeztem, kifejezetten ügyelve a teljes feszítettségre.

Este volt még némi Muscle up gyűrűn a teremben, mert ha már ott voltam, akkor már miért ne használtam volna ki a terem adta lehetőségeket.

És hogy holnap mi lesz? GTG pistol és egykezes fekvőtámasz + Musle up gyűrűn :-) (megyek a terembe) természetesen, és kb. ez fog menni 2 hétig

2013. szeptember 25., szerda

Jó kávé kereső - Espresso Embassy (Budapest)

Jó kávé kereső projektem keretében szeretném bemutatni az Espresso Embassy-t, aminek címe: 1051 Budapest, Arany J. u. 15..

Szombaton jártam Budapesten, és mindenképpen ki szerettem volna próbálni a filteres eljárással készült kávét. Itt nem arról van szó, hogy fognak valamilyen minőségű kávét és mint a filteres teánál, belegyömöszölik egy kis tasakba, amit majd forró vízben áztatnak. Nem, nem....ez azért egy kicsit más, teszek fel videót, aki nem ismerné ezt a módszert.

ide kattintva nézhető meg

Először a My Little Melbourne nevű kávézóra gondoltam, ott akartam kipróbálni milyen íze van az ilyen eljárással készült kávénak. Oda is mentünk, de sajnos ott még egyelőre nem csinálnak ilyet, de jó pont, hogy (annak ellenére, hogy ha jól tudom akkor nem közös a tulajdonos) ők ajánlották, nézzem meg az Espresso Embassy-t, mert ott biztosan készítenek ilyet, nem is rosszul :-) (zárójelben jegyzem meg, hogy néztem az EE honlapját is még pénteken, de sajnos kevés az infó rajta, nem mertem egyből oda menni. Érdemes lenne egy kicsit több információval ellátni a honlapot)

Átmentünk az EE-be és nem csalódtam:
- jól kialakított, hangulatos kávézó
- kedves, gyors, udvarias kiszolgálás
- árak Bp-hez viszonyítva jók, vidékieknek szerintem kicsit soknak tűnhetnek
- kiemelném, hogy profi volt minden, már-már művészi. Megkérdezték, mit szeretnék inni, mondtam hogy filteres kávét. Megkérdezték, milyen ízvilágút szeretnék. Mondtam, hogy rájuk bízom. Akkor javasoltak egy citrusos ízjegyűt (külön jó pont, hogy nem a legdrágábbat, sőt ha jól emlékszem, akkor ez volt a legolcsóbb). Mondtam, hogy jó lesz (bár nem hittem abban, hogy tényleg citrusos ízeket fogok érezni). Elindult a készítés rituáléja, amit természetesen végig követtem a pultnál. Profin, gyorsan zajlott minden, nem először készítettek ilyet. Amikor elkészült a kávé ital, akkor a barista öntött magának egy kicsit, és megkóstolta, hogy olyan-e amit szeretett volna nekem bemutatni ebből a kávéból. Ezután elkísért minket az asztalhoz és öntött. Én meg kóstoltam

és

hát

komolyan mondom, ha nem láttam volna, hogy kávéból készült, akkor azt mondtam volna hogy egy erősebb citromos teát kaptam. Egyszerűen zseniális.

Azt kaptam, amit ígért a barista. Ez a művészet. Kihozni olyan aromákat, amiket még csak nem is sejtettünk hogy benne lehet. Aki persze kotyogóhoz van szokva, vagy csak olasz presszó kávéban gondolkodik, annak nagy meglepetésben lesz része amikor kipróbálja ezt a kávét, de engem meggyőzött. A hely is :-)

Külön jó pont, hogy drága újdonsült nejem forró csokijának tetejére is került Latte Art-os szívecske.

Nálam ez a hely 5 pontból 5-öt simán elért, sőt....csillagos 5-öst.

2013. szeptember 24., kedd

Kedd - pihenőnap helyett

Alapvetően nem akartam sokat mozgolódni, fáradt voltam hozzá. Mostanában igen-igen keveset alszok, ha már 6 órát sikerül akkor boldogság van. Sajnos ez kicsit sem jellemző.

Ennek megfelelően nem is tervezem brutálisakra edzéseimet, szinte csak gyakorlok.  Főleg erő edzéseket végzek, kevés gyakorlattal, nem adok plusz stresszt a CNS-nek, kap az így is eleget mostanában.

Az elkövetkező időben még koncentráltabban fogok az erővel foglalkozni, még kevesebb gyakorlattal.
Először mindenképpen csinálok egy 2 hetes Meztelen Harcos-os GTG gyakorlást, tehát egykezes fekvőtámasz és Pistol lesz a fókuszban, ez mellé lesz némi Muscle up gyakorlás, de ez is csak akkor amikor teremben leszek (más gyakorlatokat igyekszem majd tudatosan kerülni). A célom ebben a szakaszban a teljes feszítettség gyakorlása lesz, ehhez véleményem szerint nagyon hasznosak a Meztelen Harcos gyakorlatai (persze lehetne más gyakorlatokat is választani, de nekem ezek váltak be igazán)

Hogy a 2 hét után mi következik, az még kérdéses (sok minden függ majd a 2 hetes szakaszban elért eredményektől is), de valószínűleg 2 hetes szakaszokban mindig 3 db (húzó, nyomó és guggoló) saját testsúlyos gyakorlat lesz a fókuszban, nem akarok túlbonyolítani semmit, az egyszerűségre fogok törekedni

Na de eltértem a tárgytól:
nem akartam edzeni, mégis összejött némi gyakorlás:
- először, csak úgy poénból megcsináltam némi elbow levert
- majd ha már úgyis a földön ott voltam, akkor bohóckodtam kicsit az egykezes elbow leverrel is
- ezek után rápróbáltam a hajlított karos terpesz planchéra is, ami egészen tűrhetően ment
- később, konyha felé menet (oda van felrakva a húzódzkodó) játszogattam a behúzott lábas Front lever húzódzkodással, és azért gyakorolgattam kicsit a Front levert is
- ezután csinálgattam némi egylábas kitörést, csak a játék kedvéért.

Összességében azért csak összejött egy kis mozgolódás :-)

2013. szeptember 23., hétfő

Vasárnap és Hétfő - lemaradtam

Lemaradtam a jegyzeteléssel, most pótlás következik:

Vasárnap:

Szombaton Bp-en voltunk, nagyon elfáradtam, ezért a vasárnapot a pihenésnek szenteltem. Valamennyit akartam mozogni, de semmi komoly, amolyan átmozgatás jellege volt az egésznek:

Este (reggeli torna nem volt):
- PFE

- Szabadon kézenállás
- Pistol
- Egylábas kitörés
- Negatív egykezes húzódzkodás
- Front lever rávezető
- Falnál le-fel sétálós híd

- TS levezetés

Hétfő (volt reggeli torna)
Kezdenek összeállni a dolgok, kezdek visszarázódni a gyakorlás világába.

Este:
- TS bemelegítés

3 kör:
- Egykezes fekvőtámasz
- Elbow lever

3 kör:
- Pistol
- guggolásból felugrás

- Back lever (már régen csináltam, de nagyon jól ment)
- Front lever rávezető

- Teljes csavarás

Péntek - Primal Move

Letöltöttem a magyar nyelvű Primal Move Fundamentals instruktori kézikönyvet (nem volt nehéz, hiszen én is PMF instruktor vagyok), és elkezdtem olvasgatni (nagyon jól összeszedett anyag, jó feleleveníteni vele a képzésen elhangzottakat)

Valószínűleg ennek ihletéséből, illetve hogy nem volt motivációm nagy intenzitású gyakorlást végezni pénteken késő este, viszont mozogni akartam valamit (sokat ültem pénteken), ezért egy könnyedebb, játékosabb mozgolódást hoztam össze......volt azért benne némi magas intenzitású rész is, de nem sok.

Jól esett, felfrissültem tőle.

2013. szeptember 20., péntek

"Szabadság"

Korábban írtam róla, hogy a szabadságon lesz a hangsúly edzéseimben. Akkor nem volt időm kifejteni, most sincs sok, ezért bemásolok egy részt az előző bejegyzésemhez kapcsolódó hozzászólásomból:

"Hát igen, engem például kifejezetten bosszant, ha látok egy edzéstervet, amin elő van írva egy adott napra ismétlés- és sorozatszám, vagy súly. Honnan tudja az a terv az aznapi állapotomat? Lehet hogy csak pár gyatra ismétlés árán tudnám megcsinálni az előírtakat, aminek meg sérülés a vége.
Sokkal inkább bejön nálam ez a szabadság dolog: 
- szabadság, ha csak a saját testsúlyomat használom edzéseimben, nem vagyok eszközhöz és helyhez kötve, bármikor és bárhol tudok edzeni
- szabadság, ha nincsenek előírva gyakorlatok, mert az adott mozgásformában mindig az aznapi állapotomnak megfelelő gyakorlatokat végzem.
- szabadság, ha nem kell súlyokban botladoznom otthon"

Nem vagyok rákényszerülve, hogy fogyjak (ezt a megfelelő étkezésem tartja rendben) és arra sem hogy nagyon nagy izmokat építsek.
Arra van szükségem, hogy megfelelő minőségben tudjak mozogni, ne fájjon semmi sem ha mozgok és legyen meg a megfelelő erőszintem.....sokszor használom a szót: "megfelelő", nem véletlenül. Nincsen szükségem akkora erőre, hogy hegyeket mozgassak meg, elég ha annyi van, amekkora a napi feladatokat könnyebbé teszi, legyen az akár bútorcipelés, stb. És ezeket természetesen hosszú évekig, fájdalommentesen szeretném megtenni.

Ebben jó partner a saját testsúlyos edzés, amit bárhol, bármikor el tudok végezni, nem nyír ki ha okosan csinálom (és miért is ne csinálnám úgy?).

2013. szeptember 19., csütörtök

Szerda - Fáradtság és meglepetés

Reggeli, délutáni és esti gyakorlásaim voltak, Csütörtökön biztosan pihenőnapot tartok :-)...no nem kell ám arra gondolni, hogy brutális, több órás gyakorlásokat csináltam, természetesen mindegyik rövid volt.

A reggeli torna csak a szokásos volt, kb. 3 perc és jól átmozgattam magam
.
A délutáni gyakorlás kb 20 perc volt, előkerült a Swing is, kíváncsi voltam hogy hogyan megy (egész jól). Volt még HSPU magasításon, falnak háttal támaszkodva guggolás középső (amikor a combok párhuzamosak a talajjal) tartásban (jó kis statikus gyakorlat).

Az esti gyakorlásara azért került sor, mert edzést tartottam a Sportközpontban, és amikor ott vagyok, akkor kihasználom azokat a lehetőségeket, amiket otthon nem tudok megcsinálni, ilyen a Muscle ups gyűrűn, a gyík járás (ezt meg tudnám csinálni otthon is, csak szűkösen, úgy pedig nem élvezetes), illetve volt még szabadon kézenállás is (ezt itt tudom csak igazán jól gyakorolni), ehhez kapcsolódik egy meglepetés is......meglepetés számomra: sikerült ami eddig még soha sem sikerült nekem, ami nem más mint a kézenállásban járás....annyira nem is nehéz, csak rá kell jönni a technikára. Örülök neki, mert nagy vágyam volt ezt megcsinálni.

Egész nap fáradtnak éreztem magam, ennek ellenére nagyon jól ment minden.

2013. szeptember 17., kedd

Kedd - visszarázódás

Munkában és edzésben is szükségem volt visszarázódásra, nem akartam megszakítani magam egyikben sem. Ez a munkánál nem sikerült, rám zuhant a sok felhalmozódott meló, mindent egy nap alatt kell megoldani és persze mindenkinek egyből kell minden.

Edzésnél még csak lazáztam, gondolkoztam, tervezgettem. Gondoltam előveszek egyet a rég betervezett edzéstervek egyikéből (van jópár, pl. Geoff Neupert vagy Kenneth Jay tervei), de aztán rájöttem valamire:
- nem nekem valók a kötött edzéstervek.......hogy miért? Erről majd később, de maradjunk annyiban, hogy a következő időszakban (remélem nagyon sokáig, akár évekig) a szabadságon lesz a hangsúly. Most nincs időm kifejtésre, holnap megpróbálok írni róla.

Délután:
18 perc
- TS bemelegítés

- Pistol
- Egykezes fekvőtámasz
- Kézállásból nyomás magasítás nélkül
- Egykezes negatív húzódzkodás (vagyis lassú leereszkedés egy kézzel)


2013. szeptember 16., hétfő

Hazatértem

Már szombaton, de eddig nem voltam netközelben.

Nászúton voltunk Olaszországban, nagyon jó volt. Szép tájak, kedves emberek, egyszerűen öröm volt ott lenni.

Edzés nem igazán volt, reggeli tornákat is csak elvétve végeztem. Mától viszont újra vissza a régi kerékvágásba, újra lesznek edzések.

2013. szeptember 5., csütörtök

Szerda és csütörtök - pótlás

Szerdán a reggeli torna 3 perces volt, az esti pedig 11 perces. Este a fő rész a következő volt:

- felugrás guggolásból 1 perc (kevés ismétlés, kevés sorozat)
- pistol 2 perc (1-1 ismétlések váltott lábbal)
- falnál guggoló pozícióban statikus tartás (nem tudom mi ennek a rövid neve) 1 perc
- teljes guggolás 1 perc
Gyakorlatok között semmi pihenő nem volt. Fincsi.....

- híd tartás

Csütörtökön a reggeli tornát összemostam a gyakorlásommal, 10 perc lett így (céges tréningre megyek, ott leszek egész nap, reggelre kellett tennem a gyakorlást):

- negatív egykezes húzódzkodás (vagyis egykezes nagyon lassú leereszkedés
- tuck front lever
- teljes húzódzkodás
Gyakorlatok között pihenő itt sem volt

- L-sit

2013. szeptember 3., kedd

Kedd - Nyomások

Reggeli frissítő torna 4 perc volt.

Este fekvőtámaszok voltak soron, 13 perc alatt végeztem velük:
- TS bemelegítés

3 kör:
- Egykezes fekvőtámasz
- Tapsolós fekvőtámasz
- Teljes fekvőtámasz
- Elbow lever

- Teljes csavarás

Jól ment......

Hétfő - Húzások

A hétfői nap a húzásokról szólt (megfűszerezve egy kis szabadon kézenállással, ami nagyon jól ment).

Reggeli torna 4 perces volt, az estit viszont nem mértem. A sportközpontban voltam edzést tartani, ott van lehetőségem olyan gyakorlatokat végezni, amiket otthon nem csinálhatok (nincsen hozzá helyem), ezért amikor beszabadulok a terembe, akkor természetesen egyből elő veszem ezeket a gyakorlatokat.

Este:
- TS bemelegítés

- Egykezes negatív húzódzkodás (lassú leereszkedés)
- Musle ups gyűrűn (lassan, könnyedén)
- Zárt húzódzkodás

- szabadon kézenállás

2013. szeptember 2., hétfő

Péntek - 11 perces délutáni

Reggeli torna most is 7 perc volt és volt egy 11 perces délutáni is:

- TS bemelegítés

A: gyakorlatok között nincs pihenő
- 1 perc HSPU
- 1 perc szabadon kézenállás
- 1 perc HeSPU
persze az 1 perceken belül volt megállás, durva lett volna ha nem

B: gyakorlatok között nincs pihenő
- 1 perc lábemelés rúdig
- 1 perc holow pozíció tartás
- 1 perc meztelen harcos-féle hasprés

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.