2013. november 29., péntek

Csütörtök - lazázás

Nem terveztem mozgolódást csütörtökre, de voltam a Sportközpontban és ilyenkor mindig csinálok ezt-azt, olyan dolgokat, amiket otthon, hely hiányában nem igazán tudnék biztonságosan kivitelezni.

Amiket csináltam:
- zászló
- egykezes elbow lever gyakorlása kettlebell-en...egész jól ment (otthon már egy kettlebell-em sincs)
- szabadon kézenállás

2013. november 28., csütörtök

Szerda - terheléselvétel

Mivel pénteken és hétfőn nem volt nagy javulás időben, ezért terheléselvételt terveztem be szerdára és péntekre. Annyi történt, hogy a körök száma megmaradt, de az ismétlésszámokat a felére csökkentettem.

Nagyon laza, jóleső mozgolódás lett belőle, 8 perc 1 másodperc alatt végeztem is vele. Teljesen felfrissített.

2013. november 26., kedd

Péntek és Hétfő - minimális javulás

Alig tudtam javítani a szokásos 9 köröm (HeSPU 6, Close Pullups 6, Pistol 3-3) idején (pénteken 12 perc 02 másodperc és hétfőn 11 perc 59 másodperc alatt végeztem), ezért a következő két edzésnapon terheléselvétel lesz, ami után újult erővel, emelt ismétlésszámokkal térek vissza.

2013. november 22., péntek

Genetika? - peeeersze

Nem kell aggódni, nem fogok itt "tudományokoskodni" a témáról, egyszerűen azért mert nem értek hozzá.

Viccesebben (?) közelíteném meg a dolgot:

van az úgy, hogy azt halljuk kövér nőktől, hogy ők azért nem tudnak lefogyni, mert ők a genetikájukban hordozzák kövérségüket, hiszen édesanyjuk és édesapjuk, de még nagyszüleik és azok szülei is hájasak.

A genetikai magyarázatukat azzal is próbálják igazolni (miközben éppen a hatodik krémest tolják be 1 percen belül), hogy a gyerekük is el van hízva.

Csak éppen azt nem nézik meg, hogy a férjük is kövér (és ha van háziállatuk, ami az ő maradékait eszi meg, az is hájas) és azért itt már korántsem beszélhetünk genetikáról, csak rossz táplálkozási szokásokról (amiket valószínűleg a szüleiktől, akik szintén a szüleiktől hozták azt). Mert valószínűleg ugyanazokat az ételnek nem nevezhető dolgokat eszik nap mint nap mindannyian.

Genetika? - nem hinném :-)

2013. november 20., szerda

Szerda - még mindig javulás

Az esti 9 kör további javulást hozott, most 12 perc 12 másodperc alatt lett meg az egész.

Ebből volt 9 kör:
- HeSPU 6
- Close Pullups 6
- Pistol 3-3

Sokkal könnyebben ment ez, mint a legelső (20 perc 23 másodperc alatt befejezett) napon és úgy érzem, hogy tudok még rajta javítani.

Természetesen volt még Trifecta is és reggel volt a szokásos torna

Szabadon kézenállás fejlesztése - tipp

Szeretem alapul venni a gyermek fejlődési szakaszokat (vagy legalábbis a logikáját) egy-egy új gyakorlat elsajátításához.Nap mint nap figyelem fiacskám fejlődését, mit-hogyan-miért csinál, és ez nagyon sokszor rengeteget segít megérteni dolgokat.

Például itt van a szabadon kézenállás is, miért is ne hasonlíthatnám azt a gyermek állás tanulásához.

Hiszen a baba is hosszú-hosszú ideig gyakorol, megszerzi az alapokat, próbálkozik, nem adja fel és végül elsajátítja a korábban szinte lehetetlennek tűnő egyensúlyi és erő gyakorlatot.

Tehát hogy is gondolom én ezt a dolgot:
- ahogyan a gyermek is megszerzi az alapokat, vagyis fejleszti az erejét és egyensúlyi rendszerét (és még sok minden mást is) mászással, gurulással, gördüléssel, miért ne szereznénk meg mi is az alapokat. Sok módja lehet az alapok megszerzésének, én leírom az általam választott utat. Lehet, hogy viccesen hangzik, de én pont ezeket az előbb említett gyakorlatokat végzem, ami kissé gyerekesnek tűnik :-), de talán a leghatékonyabb és legegyszerűbb (meg persze a legviccesebb is szerintem) módja az alapozásnak. Ugyanilyen jó alapokat ad a Primal Move rendszere is.

De természetesen mindenki a magának legmegfelelőbb módszert válassza, nekem a sima Pressing Reset vált be, mert rövid, hatékony, egyszerű, vicces.

- ha megvannak az alapok, akkor a gyermekek felkapaszkodnak kézzel valami magasra és a lábuk és karjuk erejének segítségével felkapaszkodnak rá és ott álldogálnak, tartják magukat (ez persze kissé "részeges" kívülről nézve, de természetesen ez nem gond, idővel javulni fog ez).

Ennek megfelelően javaslom, hogy guggolj le háttal a falnak, majd sétálj lábbal fel a falra (minél magasabbra) közben kézzel is közelítve a falhoz (lehetőleg minél közelebb) és tartsd meg itt magad. Javítgasd folyamatosan a tartást (próbálj meg minél egyenesebben állni a kezeden, nem szabad behajolnod és igyekezz minél jobban kiegyenesíteni a nyakad, vagyis a lehető legkevésbé nézz lefelé), annak idejét.

- a gyermek ezután elkezd kapaszkodva oldalazni, tehát nem rossz ötlet egy kicsit oldalazni a faltámaszos kézenállás közben, így fejlesztve erőt, koordinációt, egyensúlyt

- a gyermek bele is guggolgat az állásba, de persze ekkor még segítségére van a karjának ereje is, amivel húzza magát felfelé, ezért nem rossz ötlet ha megkérünk valakit, hogy fogja meg a bokáinkat miközben a faltámaszos kézenállást végezzük, és segítsen felhúzni, amikor mi karhajlítás -nyújtást végzünk és elakadunk a felfelé jövetelnél.

- a gyermek ezek után megpróbálkozik ellökni magát a faltól és természetesen dolgozik azon is, hogy négykézláb tartásból valahogy fellökje magát és álljon.

Ennek megfelelően nem rossz ötlet, ha a falnál kézenállás tartásból ellökdössük magunkat lábbal (ekkor természetesen érdemes kissé messzebb állni a faltól) és igyekszünk minél tovább megtartani magunkat most már csak a kezünkön. Fontos, hogy teljesen egyenesen tartsuk magunkat, mint egy oszlop és tartsuk a teljes feszítettséget. Javaslom, hogy próbálj meg a lábujjakkal felfelé nyúlni, ezzel könnyebb elérni az egyenes tartást. Ez azért fontos, mert gyakori hiba, hogy sokan nem érzik hol van a lábuk, túlságosan hátra nyúlnak és így elveszítik az egyensúlyukat. Szerintem inkább érezd úgy, hogy egy kicsit előrébb van a lábfejed, ekkor vagy valószínűleg jó tartásban.

Még belemehetnék az egyes részletekbe is (amit majd lehet hogy később megteszek) mint például a hollow position tartásba, vagy hogy hogyan kellene esni, de most inkább az elvet szerettem volna vázolni, ahogy én gondolom ezt a kézenállásosdit.

És természetesen, ahogy a gyermekeknél is, van, akinek sokkal gyorsabban fog eljönni a siker és van akinek lassabban, de a végén mindenkinek eljön, csak gyakorolni kell és nem kell aggódni a sok "seggrehuppanástól" :-) A gyerekek mosolyogva újra kezdik és addig csinálják élvezettel, amíg össze nem jön.

Sok sikert hozzá :-)

2013. november 19., kedd

Hétfő - további javulás

Most 13 perc 44 másodperc alatt fejeztem be a 9 kört. Ez még nem a vége, úgy érzem hogy tudok ennél jobbat is, de ez szerdán úgy is kiderül.

Az biztos, hogy egyre jobban megy.

Tehát az alábbiból volt 9 kör:
- HeSPU 6
- Close Pullups 6
- Pistol 3-3

Utána volt Trifecta is.

Reggel természetesen tornáztam is, de ez már annyira egyértelművé vált, hogy le sem írom

Reggeli latte art - szív

Ma ezt sikerült reggel összehoznom :-)


2013. november 18., hétfő

Péntek - további 3 perc javítás

Most 15 perc 23 másodperc alatt sikerült befejeznem a szokásos 9 körömet az alábbiból:
- HeSPU 6
- Close Pullups 6
- Pistol 3-3

Javulok, egyre könnyebben megy.

A végén volt egy laza Trifecta is.

Szombat (volt egy laza reggeli torna, de semmi több) és vasárnap pihenőnap.

2013. november 15., péntek

Ülés káros hatásai

Korábban írtam, hogy a mozgás nagyon fontos és hogy miért, azt ki fogom fejteni.

Most viszont inkább egy kicsit megfordítanám a dolgot, az ülés (és inaktivitás) káros hatásairól írnék pár szót.

Számos kutatás kimutatta, hogy az ülés veszélyes.

Ha valaki napi 8 órát ül (és ez valljuk be, teljesen általános manapság), akkor sokkal nagyobb esélye van szív és érrendszeri megbetegedésre, cukorbetegségre mint azon társának, aki nem ül egész nap.

Napi 6-nál több órát ülő embernek 40%-al magasabb az esélye a 15 éven belüli elhalálozásra, mint aki csak 3 órát ül egy nap.

És hiába sportol valaki minden nap akár 1-2 órát is (és ezzel "aktív"-nak gondolja magát), a kutatások nem szolgálnak jó hírrel. Még ennyi napi edzés sem kompenzálja a sok ülés káros hatásait.

De mik is a sok ülés veszélyei:
- szív és érrendszeri megbetegedések kockázatának megnövekedése
- 2-es típusú cukorbetegség lehetőségének növekedése
- csökkent propriocepció
- egyensúlyi rendszer hatékonyságának csökkenése
- prosztata és mellrák kockázatának növekedése

És még egyszer kihangsúlyoznám: még ha napi 1-2 órát mozogsz is, akkor is ki vagy téve ezeknek a kockázatoknak ha egyébként napi 6 (egyes tanulmányok szerint 4) óránál többet ülsz egy nap.

Sokan azért mozognak valamit napi 2-3 (esetleg 5)-ször, hogy kompenzálják az ülő munkájukból adódó problémákat, de mint ahogy azt a kutatások is világossá tették, ezzel nem fognak sokra menni. Sokkal többet érne, ha egyszerűen igyekeznének minél kevesebbet ülni.

Például:
- minek lift, ha van lépcső is?
- 20-30 percenként állj fel, sétálj kicsit
- szerezz egy kutyát és sétálj vele minden nap
- játssz a gyerekkel amikor csak lehetőséged van rá, hidd el, meg fog változni az életed
- menj gyalog bevásárolni
- reklámok alatt menj ki, igyál egy pohár vizet (mire nem jó az a sok reklám, ugye-ugye :-))
- stb.

Az edzésnek sok célja lehet (és ezek elérésére egyébként nagyon jó módszerek vannak):
- erőnövelés
- állóképesség javítás
- izomtömeg növelés
- stb.,

de ha egyszerűen egészségesebbek akarunk lenni, akkor nem kell kifutni a belünket (már elnézést) vagy hatalmas súlyok alatt megszakadni, egyszerűen csak álljunk fel amikor csak lehet és mozogjunk kicsit. (és persze nem árt az étkezést is rence rakni, de ez egy más téma, és mivel nem vagyok hozzáértő, ezért nem is kontárkodnék bele)

Én például egyszerűen a Tim Anderson Pressing Reset című könyvéből (a hírlevelére való feliratkozással ingyen elküldi neked) ismert gyakorlatokat illetve a Tim Anderson és Geoff Neupert Original Strength című könyvében leírt gyakorlatokat végzem el amikor csak tudom (annyira egyszerűek, hogy a munkahelyemen is állandóan ezeket végzem) . Egyszerűek, könnyűek, könnyen alkalmazhatóak és rengeteg előnnyel járnak, mint például a propriocepció javítása, az egyensúlyi rendszer fejlesztése, reflexív stabilitás javítása.

Ezeken kívül csak azt csinálom, amit javítani szeretnék. Például ha mondjuk a szabadon kézenállásomat szeretném javítani, akkor előveszem és azt gyakorlom. Annak nem látom értelmét, hogy elmenjek futni, mert az az előbbi célomban nem segít, csak idő és energia pocsékolás, illetve olyan problémák is adódhatnak belőle, amik megakadályoznak a valódi célom elérésében.
Szóval én egyszerűen letudom a dolgokat:
- könnyed, hatékony mozgás amikor csak lehet
- egyéni célomnak megfelelő mozgást végzek plusszban

Nem edzek azért, hogy lefogyjak, mert szerintem annak szinte semmi értele nincs, sőt inkább egy nagyon felesleges dolognak tartom. Erről majd írok később, de az biztos, hogy az egészséges étkezéssel sokkal többet érhet el az ember.

2013. november 14., csütörtök

Szerda - 2 percet javítottam

18 perc 23 másodperc alatt végeztem a gyakorlatokkal, ezzel pontosan 2 percet javítottam a hétfőin.

A gyakorlatok a szokásosak voltak:
- HeSPU 6
- Close Pull ups 6
- Pistol 3-3

Ebből volt 9 kör.

Kíváncsi leszek, hogy pénteken tudok-e ezen is javítani

2013. november 13., szerda

Strongfirst?

Aki magáról a rendszerről vár leírást vagy bármit is, az most csalódni fog. Nem ismerem közelebbről a Strongfirst-et, így véleményt sem írhatok róla.

Most inkább magával a szóval szeretnék foglalkozni: Erő mindenek előtt.

Ez teljesen rendben is van/lenne, egyet is értek/értenék vele, de sajnos a mai világban nem ezzel kell kezdeni nagyon sok embernél (és nem mondom, hogy tisztelet a kivételnek, mert ők csak egy természetes dolgot csinálnak), hanem egyszerűen el kellene kezdeni mozogni.(Movefirst? :-))

A Primal Move rendszere is azt mondja, hogy kezdj el mozogni, majd mozogj jobban és így tovább.....és milyen igaza van.

Szörnyű azt látni, hogy rengeteg (és egyre több) ember napi mozgása abból áll, hogy elmegy az ágytól a székig, kocsiig, WC-ig, kádig, stb és ennyi. Nem hajlandó liftezés helyett lépcsőzni, kocsikázás helyett gyalog menni munkába (vagy bárhová.....pont ma láttam reggel, hogy az egyik kicsit sem kicsi hassal rendelkező szomszédom kocsival ment a tőlünk kb. 300 méterre levő boltba, majd vissza. Durva!).

Az persze baj, ha mindenük fáj és növekszik a has és állandóan gyógyszereket kell szedni, a kocsit is alig tudod kormányozni a hasadtól de mozogni alig akar valaki. Mert az nem kényelmes, nem szórakoztató, ki kell mozdulni stb.

Pedig tényleg nem is kell nagy dolgokra gondolni. Nem kell hatalmas súlyokat emelgetni, egyszerű séta is elég lehet kezdésnek. CSAK KEZDJ EL MOZOGNI!!!! (Movefirst....kezd egyre jobban tetszeni :-))

Ne azért, mert fogyni akarsz, mert ahhoz elég megváltoztatni a táplálkozási szokásaidat. Sokkal fontosabb a mozgás más szempontból, de erről majd talán máskor írok.

A lényeg: KEZDJ EL MOZOGNI!!!

Nincsenek illúzióim, nem hiszem azt, hogy ezzel az írással meg fogom váltani a világot, de talán ha az arra szorulók egyre többet, több helyről hallanak, olvasnak a témáról, akkor talán elhiszik majd, hogy van benne igazság és elkezdenek tenni az egészségük érdekében

2013. november 12., kedd

Hétfő - új program elindult

9 kör az alábbiból:
- HeSPU 6
- Close Pullups 6
- Pistol 3-3

Ez ment le 20 perc 23 másodperc alatt, ennél kell gyorsabban végeznem a következő alkalommal.

Egész jól bírtam, annak ellenére hogy az állóképességem elég gyengécske mostanság, nem nagyon fejlesztettem mostanában. A gyenge láncszem a szokásos, a pistollal megy el a legtöbb idő. De nem gond, lesz ez még jobb is.

Kedden pihenőnap

Reggeli latte art

Tudom, hogy ez egy edzésblog, de nem árt néha mással is foglalkozni, nem csak edzésből áll a világ......nagyon nem.

Ezt sikerült összehoznom reggel :-)


És milyen isteni íze volt :-)

Otthon is lehet jó kávét készíteni, és nem is kell nagyon komoly espresso gép hozzá. Nekem például egy Philips Saeco Poemia-m van (ha rendesen karban van tartva, akkor elég sokáig fogja bírni).

Nem kell hozzá drága kávé sem, én jelenleg a Pacificaffe Pin-Up blendjére esküszöm (ez vált be eddig a legjobban, de természetesen állandóan próbálgatok újabbakat is), nagyon finom és nincsen túlárazva. Hazai pörkölés, elég frissen szoktam megkapni a csomagot.

És a tejből sem a legdrágább vált be. Vicces vagy nem vicces, de én a Tesco-s 2,8%-os tejet használom (amit egyébként a Sole-Mizo gyárt), ezzel tudom a legjobb minőségű tejhabot (tejkrémet) készíteni (persze teszteltem már több tejet is és még fogok is, de egyelőre ezzel tudok a legjobban dolgozni)

Némi utánajárással, olvasgatással és sok gyakorlással egészen jó dolgokat lehet összehozni, csak ne ijedjünk meg a kudarctól. Ha valami nem ment jól, akkor tanuljunk belőle. (és ez igaz az edzésekre is)

2013. november 11., hétfő

Új program - Density training

Ahogy tegnap is írtam, hétvégén teszteltem, hogy tudjam milyen gyakorlatokkal és ismétlésszámokkal fogok dolgozni az elkövetkező pár hétben, hónapban.

Nincs sok időm belemenni a részletekbe, de a lényeget szívesen leírom.

Egy egyszerű density training-ről van szó. Azt a változatát választottam, amikor is adott gyakorlatokkal dolgozok adott ismétlésszámmal, a feladat, hogy napról napra gyorsabban végezzem el a lenti gyakorlatokból az összes ismétlést.

A gyakorlatok (és mellette az ismétlésszámok):
- Fejenállásból nyomás (HeSPU) 5-6 ismétlés/ kör (összesen 50 db/nap)
- Zárt húzódzkodás (Close pull ups) 5-6 ismétlés/ kör (összesen 50 db/nap)
- Pistol 3-3 (összesen 25 db/nap)

Heti 3-szor végezve a fentieket.

Ha már nem tudok javítani az időn, akkor 2 edzésnapon visszaveszem a terhelést (összes ismétlésszám felével dolgozok), majd újra elkezdem, de ekkor már 7-8 ismétlésszámmal a HeSPU és Close Pullups gyakorlatokban és 4-4-el a Pistolban. Az összes ismétlésszám marad. Ha ezen is túl vagyok, akkor megint terheléselvétel, majd újra emelem az ismétlésszámokat 9-10-re illetve 5-5-re.

Ha ezeken is túl vagyok, akkor az ismétlésszámokon nem változtatok, hanem nehezebb gyakorlatokat választok és folytatom tovább.

Mérések lesznek 2-3 hetente.

És hogy mi a cél? (mert hát ugye az nem árt ha van :-))
- kíváncsi vagyok, hogy mennyire hatékony ez a módszer állóképesség, erőnövelés és izomépítés terén, tehát a cél a kíváncsiságom kielégítése, semmi több :-)

2013. november 10., vasárnap

Hétvége - Pihenés és tesztelés

Főleg pihenéssel telt el a hétvége, csak szombaton volt "komolyabb" mozgolódásom.

Jó, persze reggeli torna vasárnap kivételével mindig volt, de lényegesebb rész szombaton volt, ekkor teszteltem azokat a gyakorlatokat, amikkel az elkövetkező időben dolgozni szeretnék. Most már tudom milyen ismétlésszámokkal, és gyakorlatokkal (igen, az előre betervezett gyakorlatok közül az egyiket meg kellett változtatnom a teszt eredményinek megfelelően) kezdek hétfőn.


2013. november 8., péntek

Csütörtök - 3 db Új Egyéni Csúcs egy nap!

Csütörtökön teszteltem, kíváncsi voltam, hogy az időmet veszteget(t)em ezzel a módosított GTG-vel, vagy megérte ezt a 7 hetet rászánni kipróbálni mit tud.

Megérte, erről árulkodik a bejegyzés címében is megemlített 3 db új egyéni csúcs.

3 gyakorlatot néztem meg, olyanokat, amiket csak igazán ritkán, vagy nagyon keveset szoktam csinálni.

Azért ilyen gyakorlatokat választottam a ténylegesen végzettek helyett, mert alapból tudom, hogy amiket csinálok, abban javulás van, hiszen a progressziót én állítottam be, és messze túlmentem már az elvárt eredményeken, illetve azért választottam ezeket a gyakorlatokat tesztelésre, mert ezeket alig szoktam csinálni.

Igen, pontosan ezért....így nem arról lesz szó, hogy technikailag lettem jobb és ezzel könnyebben tudom megcsinálni őket, hanem azért mert erősebb és robbanékonyabb lettem.

Kifejezetten arra voltam kíváncsi, hogy meg növekedett-e a teljes erőszintem és nem csak 1 gyakorlatban (mert az nem elfogadható számomra, hogy csak abban a gyakorlatban javuljak, amit gyakorlok) lettem-e jobb.

Olyan gyakorlatokat választottam, amik tesztelik az erőt, ügyességet és a robbanékonyságot:
- L-sitből Hajlított karos terpesz planche (egyáltalán arra voltam kíváncsi, hogy megy-e ez a gyakorlat)
- Muscle up gyűrűn
- szabadon kézenállás

Eredmények:
- L-Sitből hajlított karos terpesz planchét ki tudom tartani jó pár másodpercig, ami számomra hatalmas előrelépést jelent (azt hallottam valakitől, hogy ekkor már megvan az ereje az embernek a nyújtott karos terpesz plancéhoz, csak még a technikája nem jó.....és az enyém az biztosan nem jó, hiszen ahhoz gyakorolni kellene :-)
- Muscle ups gyűrűn: 2 db sikerült a lassú verzióból (eddig csak 1 ment) és a 3. is közel volt
- szabadon kézenállás 56 másodperc sikerült....eddig kb. 40-45 ment

Azért örülök ennek, mert ugyebár alig-alig gyakorlom őket és mégis javultak, ami bizonyítja módosított GTG-m hatékonyságát. És mit takar a módosított GTG-m? Nem mennék bele ebbe most, legyen elég annyi, hogy a Pistol-t és az egykezes fekvőtámaszt kiegészítem még ezzel azzal (olyan dolgokkal, amik hatékonyabbá tesznek és még szórakoztatóbbá teszik a gyakorlást) és ezeket végzem sokat.

A bejegyzés első sorában szereplő zárójelben szereplő t betű nem elírás, úgy érzem felesleges tovább tesztelnem a módszert, megkaptam a válaszokat amikre kíváncsi voltam.

Most pár napig, esetleg hétig pihentetem a CNS-t, mert kapott rendesen, és utána újabb tesztelésbe kezdek.

2013. november 7., csütörtök

Ugye? - Tornagyűrű

Többször is előfordult már, hogy amikor elővettem a gyűrűmet, hogy gyakoroljak vele ezt-azt, akkor odajött valaki, és megkérdezte, hogy honnan szedtem ezt a TRX utánzatot.

Oké, értem én, hogy divat, meg ilyesmi, de azért álljon már meg a menet. És ezek az emberek korombeliek általában, tehát azért még volt normális testnevelés órájuk is (bár ezzel lehetne vitatkozni a kérdésük után :-))

Elszomorító, hogy mit tesz a divat az emberekkel.

Mindenesetre, ugye nem baj, ha még egyszer oda jönne valaki hozzám ezzel a kérdéssel, akkor fogom az eszközt, rátekerem a lábára és azzal lógatom fel valahova az illetőt? :-) (egyébként nem vagyok egy agresszív ember, de a hülye emberek könnyen ki tudnak hozni a sodromból)


2013. november 6., szerda

Kedd, Szerda - összefoglaló

Lemaradtam, pótlok.

Szerda teljes pihenőnap volt, viszont a keddi nap után nem is volt ez baj.

Kedd:

Reggel torna.

Egész nap módosított GTG

Este:
- taktikai húzódzkodás
- hollow position gyakorlás
- szabadom kézenállás
- back lever
- tuck ftont lever
-Trifecta

Mostanában csak ennyire van időm, ha jobban rá fogok érni, akkor lesznek értelmesebb és hasznosabb bejegyzések is.

2013. november 4., hétfő

Hétfő - elkezdődött a 2. fázis 3. hete

Vagyis elindult ma a módosított GTG-m 7. hete, és még mindig nem unom. Persze volt már hullámvölgy, de akkor megnéztem, hogy hol tartok, vagyis teszteltem az erőmet és a meglepő erőnövekedés mindig visszahozta a kedvemet.

Hétfőn csak a szokásos volt. Reggel könnyed Torna, egész nap pedig módosított GTG.

2013. november 3., vasárnap

Hosszú hétvége

Rövid összefoglaló (nem sorrendben)

Szombaton pihenőnap, ez biztos.

Csütörtök és Vasárnap:
- reggeli torna

- egész nap Módosított Olajozás (Pistol és Egykezes fekvőtámasz)

- este húzódzkodás és egy pici szabadon kézenállás, a végén meg persze Trifecta

Péntek:

- reggeli torna

- egész nap Módosított Olajozás (Pistol és Egykezes fekvőtámasz).....kicsit veszítettem a motiváltságomból, abba akartam hagyni a GTG-zést, de rápróbáltam egy gyakorlatra, ami korábban kicsit sem ment és most igen-igen közel jártam a helyes kivitelezésig, ezért új erőre kapott a lelkesedésem.
Ennek ellenére lehet, hogy nemsokára szüneteltetem a dolgot, mert ezt már elég jól kiveséztem, látom is hogy remekül működik, de kellene az idő más tesztelésére is. Ez a "más" is ugyanolyan fontos mint a Módosított olajozás, tudni szeretném mennyire működik.

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.