2014. április 22., kedd

Pipa és továbblépés

A fekvőtámasz napomat kipipáltam, jöhet a továbblépés.

Ahogy írtam korábban, 5 percet edzek egy nap heti 6 napon keresztül (tehát 30 perc/hét, de nem részletezem, az előző bejegyzésemben le van írva minden róla).
Tesztelésképpen kezdtem el, de nagyon bevált, lehet hogy maradok ennél egy darabig (most valahogy nincsen kedvem a hosszú edzésekhez, pláne hogy rövidebb idővel sokkal jobb eredményeket érek el).

Már 6 hete csinálom és a fekvőtámasz napomat ki is pipáltam (megvizsgálva az előző bejegyzést, ez összesen nem több mint 6 fekvőtámasz napot jelentett a 6 hét alatt)

A fekvőtámasz nap részletesen:
- 1 perc Original Strength munka
- 1 perc egykezes fekvőtámasz (folyamatos munka, ismétlésenként váltogatva a karokat)
- 1 perc elbow lever
- 1 perc teljes karhajlítás nyújtás
- 1 perc nyújtás (ez általában teljes csavarás szokott lenni)

Mivel ismerem magamat, ezért azt a reális célt tűztem ki magamnak ezzel a nappal kapcsolatban, hogy mennie kell az összes gyakorlatnak folyamatosan, megállás és pihenő nélkül, természetesen azonnali váltással a gyakorlatok között.

Ez sikerült is, még az elbow lever is megy 60 másodpercen keresztül lerakás nélkül.

Figyelembe véve azt, hogy az első nap csak az egykezes fekvőtámasz ment végig, ami után az elbow lever siralmasan ment (sok pihenővel a következő részletekben: 20 mp, 15 mp, 10 mp), ami után egy sima teljes fekvőtámasz még siralmasabban ment (több részletben, kb. a következő ismétlésszámokkal: 10, 8, 5), azt lehet mondani, hogy 6 ezzel töltött nap alatt egész jó eredmény jött ki belőle :-)

Ráadásul nem fáj semmim, az ízületeim boldogok, nem pukkantom ki magam, van időm egy csomó mindenre, javul a testkompozícióm és még sorolhatnám a sok előnyét ennek a fajta edzésnek.

Teljesen elégedett vagyok, és most jöhet a továbblépés, legalábbis ennél a napnál. Valószínűleg a statikus tartásnál lesz egy nehezebb gyakorlat (egyszerre csak egy tényezőt változtatok a folyamatos és hosszú fejlődés érdekében), de ezen még gondolkozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.