2015. március 9., hétfő

És akkor a 8 hetes program eredmények!

Már éppen ideje volt megírni ezt a bejegyzést, már-már úgy éreztem hogy adós vagyok vele :-)

Pedig már előző hét szerdáján le akartam írni az eredményeket, de mindig közbejött valami.

Na de akkor most jöhetnek az eredmények az alábbi formában:
- először a program kezdéséhez viszonyított változást írom le (tehát hogy mi változott a 8 hét alatt) (A eset)
- másodszor az előző méréshez viszonyított változást szedem össze (vagyis hogy mi változott az előző 4 hét alatt), hátha nincs kedve másnak visszalapozgatni és kiértékelni az előző méréseket......Megérteném :-) (B eset)

(A eset)

Mérések:
- mell (+1 cm)
- váll (+4 cm)
- felkar (bal: 0 cm, jobb 0)
- comb (bal: +1 cm, jobb +1 cm)
- derék (-3 cm)
- csípő (-2 cm)

- testsúly (-2 kg)

Persze volt erő teszt is (bár inkább munka kapacitás tesztnek lenne érdemes hívni):
- kiválasztott nyomó gyakorlat (+16 ismétlés!!!)
- Kettlebell katonai nyomás jobb karral +4 ismétlés, ballal +4 ismétlés...csak teszthez használok súlyt, egyébként egyáltalán nem
- Taktikai húzódzkodás 24 kg kettlebellel (+3 ismétlés)....csak teszthez használok súlyt, egyébként egyáltalán nem

A fenti eredmények elég jónak tűnhetnek 8 hét alatt, de ha megnézzük, hogy a (B esetet), vagyis, hogy a program utolsó 4 hetében milyen változások voltak tapasztalhatók, akkor azért már árnyalt a kép.

(B eset)

Mérések:
- mell (-1 cm)!!!!!!
- váll (+1 cm)
- felkar (bal: -1 cm, jobb 0)!!!!!
- comb (bal: 0 cm, jobb -1 cm)!!!!!
- derék (0 cm)
- csípő (0 cm)

- testsúly (-1 kg)

Persze volt erő teszt is (bár inkább munka kapacitás tesztnek lenne érdemes hívni):
- kiválasztott nyomó gyakorlat (+10 ismétlés!!!)
- Kettlebell katonai nyomás jobb karral +2 ismétlés, ballal +2 ismétlés...csak teszthez használok súlyt, egyébként egyáltalán nem
- Taktikai húzódzkodás 24 kg kettlebellel (+1 ismétlés)....csak teszthez használok súlyt, egyébként egyáltalán nem

Összefoglalva:
- Tehát ahogy látszik is, az utolsó 4 hétben, amikor kifejezetten izomtömeg növelő rutint követtem, akkor csak a vállnál volt növekedés, egyébként vagy nem változott az érték vagy ami még rosszabb, hogy csökkent.
- Az első 4 héten, amikor kifejezetten erőnövelés volt a cél, akkor valóban volt erőnövelés, de volt izomtömeg növekedés is illetve zsírégetés is.
- a második 4 héten csak munkakapacitás növelés volt (az viszont elég jelentősen....például a kommandós húzódzkodásból (szűk fogás) vállig megy 20 ismétlés). A munka kapacitás növelést kifejezetten fontosnak tartom (ennek a 4 hetes szakasznak ez is az egyik célja lett volna), de erre elég lett volna 2 hét is.

Mondhatnád azt, hogy a második 4 hétben az étkezést is át kellett volna állítani izomtömeg növelőre, de erre kérdem én:
- ha az erőnövelő szakaszban ugyanezzel az étkezéssel sikerült izmot növelni, akkor nem lett volna elvárható a kifejezetten izomtömeg növelő szakaszban is legyen valami növekedés?

Számomra meglepőek az eredmények, nem erre számítottam.

Az eredményeket látva az biztos, hogy ha szükségem lesz (például strandszezon idejére :-)) egy kis plusz izomra, némi zsírégetésre és erőnövelésre, akkor tudom hogy mihez nyúljak :-). 
Elég végigcsinálnom ezt a 4 hetes erőnövelő szakaszt, az izomtömeg növelő 4 hetes részt teljesen el is hagynám (a munka kapacitás növelést egy 2 hetes programrésszel teljesen tudnám hozni, ha arra szükség lenne), mert felesleges.

Egy érdekesség még hozzá:
- habár az erőnövelő rész hozta az eredményeket, azért azt meg kell említenem, hogy ebben a részben a testem nem érezte túl jól magát. Nem tudom ezt pontosan megmagyarázni, de tényleg így volt. A hipertrófia szakaszban viszont (amikor néha teljesen kifárasztottam az izmokat) kiválóan érezte magát a testem, minden jó működött és úgy éreztem tele vagyok energiával (az előző szakaszban leharcoltnak éreztem magam)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.