2014. október 22., szerda

Mászás program előkészítés 4. rész

Mai bejegyzésben továbbra is a gyakorlatokról lesz szó, mégpedig a megfelelő húzódzkodás kiválasztásáról illetve a bemelegítésről.

A bemelegítéssel kezdem:

- ne legyen túl hosszú, bőven elég 5 perc belőle
- elég ha sima ízületi átmozgatást végzel (vagyis körzöl a vállakkal, bokával, stb.) tényleg nem kell ezt túlzásba vinni
- ha túlzásba akarod vinni, akkor hajrá, azt csináld amit szeretnél, nem akarok én gazdálkodni az időddel, csak az ízületi átmozgatás legyen az elején

Húzódzkodás:

Ebből is kettő változat kell. Javaslom használni a Fegyencedzés című könyv húzó gyakorlatait, mert egészen jól el vannak találva benne a lépések. Vannak benne egészen alap gyakorlatok, amiket bárki el tud végezni, meg persze azoknak sem kell aggódnia akik már haladóbbak, számukra is lesz benne megfelelő gyakorlat.
Ha nincs meg a könyv, akkor vedd meg (mert jó :-)), ha nem akarod megvenni akkor meg a youtube a barátod. Csak írd be a keresőjébe hogy - "convict conditioning pull up progression" - és kiadja a lépéseket 1-től 10-ig (istuu felhasználó által feltöltött, Max Shank és Brett Jones által kivitelezett gyakorlati videók a legjobbak szerintem)

Szóval válassz egy olyan változatot, amiből a maximum ismétlésszámod 1 sorozatban 8-9, ez lesz a z alap gyakorlatod
Ebből kell majd 1*5-öt elvégezned.
Majd válasz ennél 1-el (1 lépéssel lejjebb levő) könnyebb gyakorlatot és abból is végezz el 1*5 ismétlést.

Néha teszteld le, hogy az alap gyakorlatod felett 1 lépéssel levő gyakorlatból mennyi megy egyszerre és ha eléred ebben is a 8-9 ismétlést, akkor onnantól kezdve ez lesz az alapgyakorlatod, ezzel dolgozz a későbbiekben (és persze a korábbi alap gyakorlatod lesz a másodlagos gyakorlat)

Ennyit mára...

Már csak 1 hét és kezdődik a program, addig is jó tesztelgetést kívánok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.