2015. január 11., vasárnap

1. fázis 1. hét összefoglaló

1. hét edzése összesen 60 perc volt (a legrövidebb 11 perc volt, a leghosszabb 12 és fél perc). Ennyi.....nem több, nem kevesebb. És ebben már benne volt a bemelegítés és a levezetés is. Ráadásul lehetett volna sokkal kevesebb is, csak most volt időm edzeni, Tudom, hogy valakinek 60 perc csak a bemelegítés egy nap, de valahogy a felesleges munka helyett többre értékelem a hatékony munkát :-)

3 fázisból áll össze az edzésprogramom. Egy fázis az 4 hetes, tehát összesen 12 hétig fog tartani. Alapvetően izomtömeg növelés a cél, de persze az erőnövelés nélkül mit sem ér, ezért a program erőnövelést is tartalmaz.

Az első fázis kifejezetten a kiválasztott gyakorlatok (2 gyakorlattal dolgozok + mindig van mászás is) begyakorlásáról szól alacsony ismétlésszámmal és kevés sorozattal. Minőségre megyek rá, ez ebben a szakaszban a lényeg, de persze egy alap erő szint megszerzése és az ízületek felkészítése a kemény munkára is nagyon fontos lesz ebben a fázisban.

Egy héten 3-5 nap edzésem van ebben a szakaszban, attól függ mennyire van időm (minimum 3 a cél). Étkezésben a szerintem lehető legegyszerűbb módszert választottam, ez pedig nem más mint az Eat Stop Eat.

Összesen tehát 12 hét lesz, és mivel nem tervezem azt, hogy a heti 60 percnél többet eddzek, ezért úgy nagyjából 12 óra lesz a 12 hetes program összesen. Ido Portal ettől kitépné az összes haját :-) (ha jól tudom, ő 18 órát foglalkozik edzéssel egy HÉTEN).......jó...persze ő teljesen más kategória, de azért szerintem a való világban nem sok mindenkinek van ideje ilyen sokat edzeni és szerintem nem is kell.

Valójában ez a 12 hetes program egy kísérlet, amivel be szeretném bizonyítani magamnak, majd másoknak is, hogy igazán kevés munkával is lehet jó eredményeket elérni. Ha sikeres lesz a program, akkor természetesen többet is írok majd róla, de addig nem, nehogy feleslegesen eltöltsön vele bárki is "ennyi" időt :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.