2013. szeptember 25., szerda

Jó kávé kereső - Espresso Embassy (Budapest)

Jó kávé kereső projektem keretében szeretném bemutatni az Espresso Embassy-t, aminek címe: 1051 Budapest, Arany J. u. 15..

Szombaton jártam Budapesten, és mindenképpen ki szerettem volna próbálni a filteres eljárással készült kávét. Itt nem arról van szó, hogy fognak valamilyen minőségű kávét és mint a filteres teánál, belegyömöszölik egy kis tasakba, amit majd forró vízben áztatnak. Nem, nem....ez azért egy kicsit más, teszek fel videót, aki nem ismerné ezt a módszert.

ide kattintva nézhető meg

Először a My Little Melbourne nevű kávézóra gondoltam, ott akartam kipróbálni milyen íze van az ilyen eljárással készült kávénak. Oda is mentünk, de sajnos ott még egyelőre nem csinálnak ilyet, de jó pont, hogy (annak ellenére, hogy ha jól tudom akkor nem közös a tulajdonos) ők ajánlották, nézzem meg az Espresso Embassy-t, mert ott biztosan készítenek ilyet, nem is rosszul :-) (zárójelben jegyzem meg, hogy néztem az EE honlapját is még pénteken, de sajnos kevés az infó rajta, nem mertem egyből oda menni. Érdemes lenne egy kicsit több információval ellátni a honlapot)

Átmentünk az EE-be és nem csalódtam:
- jól kialakított, hangulatos kávézó
- kedves, gyors, udvarias kiszolgálás
- árak Bp-hez viszonyítva jók, vidékieknek szerintem kicsit soknak tűnhetnek
- kiemelném, hogy profi volt minden, már-már művészi. Megkérdezték, mit szeretnék inni, mondtam hogy filteres kávét. Megkérdezték, milyen ízvilágút szeretnék. Mondtam, hogy rájuk bízom. Akkor javasoltak egy citrusos ízjegyűt (külön jó pont, hogy nem a legdrágábbat, sőt ha jól emlékszem, akkor ez volt a legolcsóbb). Mondtam, hogy jó lesz (bár nem hittem abban, hogy tényleg citrusos ízeket fogok érezni). Elindult a készítés rituáléja, amit természetesen végig követtem a pultnál. Profin, gyorsan zajlott minden, nem először készítettek ilyet. Amikor elkészült a kávé ital, akkor a barista öntött magának egy kicsit, és megkóstolta, hogy olyan-e amit szeretett volna nekem bemutatni ebből a kávéból. Ezután elkísért minket az asztalhoz és öntött. Én meg kóstoltam

és

hát

komolyan mondom, ha nem láttam volna, hogy kávéból készült, akkor azt mondtam volna hogy egy erősebb citromos teát kaptam. Egyszerűen zseniális.

Azt kaptam, amit ígért a barista. Ez a művészet. Kihozni olyan aromákat, amiket még csak nem is sejtettünk hogy benne lehet. Aki persze kotyogóhoz van szokva, vagy csak olasz presszó kávéban gondolkodik, annak nagy meglepetésben lesz része amikor kipróbálja ezt a kávét, de engem meggyőzött. A hely is :-)

Külön jó pont, hogy drága újdonsült nejem forró csokijának tetejére is került Latte Art-os szívecske.

Nálam ez a hely 5 pontból 5-öt simán elért, sőt....csillagos 5-öst.

2 megjegyzés:

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.