2013. szeptember 20., péntek

"Szabadság"

Korábban írtam róla, hogy a szabadságon lesz a hangsúly edzéseimben. Akkor nem volt időm kifejteni, most sincs sok, ezért bemásolok egy részt az előző bejegyzésemhez kapcsolódó hozzászólásomból:

"Hát igen, engem például kifejezetten bosszant, ha látok egy edzéstervet, amin elő van írva egy adott napra ismétlés- és sorozatszám, vagy súly. Honnan tudja az a terv az aznapi állapotomat? Lehet hogy csak pár gyatra ismétlés árán tudnám megcsinálni az előírtakat, aminek meg sérülés a vége.
Sokkal inkább bejön nálam ez a szabadság dolog: 
- szabadság, ha csak a saját testsúlyomat használom edzéseimben, nem vagyok eszközhöz és helyhez kötve, bármikor és bárhol tudok edzeni
- szabadság, ha nincsenek előírva gyakorlatok, mert az adott mozgásformában mindig az aznapi állapotomnak megfelelő gyakorlatokat végzem.
- szabadság, ha nem kell súlyokban botladoznom otthon"

Nem vagyok rákényszerülve, hogy fogyjak (ezt a megfelelő étkezésem tartja rendben) és arra sem hogy nagyon nagy izmokat építsek.
Arra van szükségem, hogy megfelelő minőségben tudjak mozogni, ne fájjon semmi sem ha mozgok és legyen meg a megfelelő erőszintem.....sokszor használom a szót: "megfelelő", nem véletlenül. Nincsen szükségem akkora erőre, hogy hegyeket mozgassak meg, elég ha annyi van, amekkora a napi feladatokat könnyebbé teszi, legyen az akár bútorcipelés, stb. És ezeket természetesen hosszú évekig, fájdalommentesen szeretném megtenni.

Ebben jó partner a saját testsúlyos edzés, amit bárhol, bármikor el tudok végezni, nem nyír ki ha okosan csinálom (és miért is ne csinálnám úgy?).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.