2011. február 28., hétfő

Egykezes húzódzkodás fejlesztése

Csak pár tippet szeretnék itt adni hogyan tudod elérni a teljes egykezes húzódzkodást. Általam kipróbált és bevált dolgokról van szó ezért merem ajánlani.
Tipp 1.: szerezd be a Convict Conditioning (Fegyenc edzés) című könyvet. Tacticalshopban beszerezhető
Tipp 2.: Szerezd be a Naked Warrior (Meztelen harcos) c. könyvet is. Ebben nincsen húzódzkodás, de rengeteg használható ötlet van arra hogyan maximalizáld az erődet, amire majd nagyon-nagy szükséged lesz a húzódzkodáshoz. Természetesen ez is van a Tacticalshopban.

A fenti könyvek reklámozásához nem fűz anyagi érdek, nem azért ajánlgatom, hanem azért mert ezek tényleg beváltak nekem.

Magam részéről könnyedén túljutottam az uneven pulls (húzódkodáshoz használt alkarra ráfogsz a másik kézzel) összes ismétlésén mindkét karral. Szerintem eddig el lehet jutni ha valaki kitartóan gyakorol. Viszont itt megtorpantam a fejlődésben és sehogysem tudtam haladni a fél egykezes húzódzkodában (ez a következő lépés az uneven pulls után). Azóta mégis képes vagyok megcsinálni a teljes egykezest (igazából csak jobb kézzel teljesen teljes, ballal még nem az igazi, ezért sem húzom még ki a 2011-es célok közül....ha meglesz mind a két kézzel akkor lesz róla video is).....erről írnék pár sort hogyan sikerült mégis elérni:

Szóval.........az uneven pullst fejlesztettem tovább. Nagyon egyszerű a dolog: az uneven-nél ugye az alkarra fogsz rá közel a csuklóhoz. Igazából csak egyre lejjebb kell majd ráfogni az alkarra és így csinálsz ismétléseket, amíg el nem jutsz a könyökizületig. Ezután még lejjebb mehetsz ha a vállra teszed a kezed. Majd mehet a hónalj alá fogás. Ha így is képes vagy pár ismétlésre akkor már szinte biztos hogy meg tudod csinálni a teljes egykezes húzódzkodást.  Természetesen tartsuk be itt is a fokozatosság elvét. Nem kell rohanni vele az egyik magasságról a másikra. Akár hetekig is eltarthat míg az egyik fogásról eljutsz egy alacsonyabb fogásig.

Ismétlésszámot szándékosan nem akartam írni hiszen nem tudom másnál mik válnának be, valószinűleg aki eljut idáig annak úgyis lesz sejtése róla mennyit csináljon belőle.

Amit tanácsolhatok még: bemelegítésnek javasolt elötte az Indian Club és SMR (persze izületi mobilitás is), a vállaid hálásak lesznek érte és véleményem szerint könnyebbé teszik a gyakorlatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.