2013. november 13., szerda

Strongfirst?

Aki magáról a rendszerről vár leírást vagy bármit is, az most csalódni fog. Nem ismerem közelebbről a Strongfirst-et, így véleményt sem írhatok róla.

Most inkább magával a szóval szeretnék foglalkozni: Erő mindenek előtt.

Ez teljesen rendben is van/lenne, egyet is értek/értenék vele, de sajnos a mai világban nem ezzel kell kezdeni nagyon sok embernél (és nem mondom, hogy tisztelet a kivételnek, mert ők csak egy természetes dolgot csinálnak), hanem egyszerűen el kellene kezdeni mozogni.(Movefirst? :-))

A Primal Move rendszere is azt mondja, hogy kezdj el mozogni, majd mozogj jobban és így tovább.....és milyen igaza van.

Szörnyű azt látni, hogy rengeteg (és egyre több) ember napi mozgása abból áll, hogy elmegy az ágytól a székig, kocsiig, WC-ig, kádig, stb és ennyi. Nem hajlandó liftezés helyett lépcsőzni, kocsikázás helyett gyalog menni munkába (vagy bárhová.....pont ma láttam reggel, hogy az egyik kicsit sem kicsi hassal rendelkező szomszédom kocsival ment a tőlünk kb. 300 méterre levő boltba, majd vissza. Durva!).

Az persze baj, ha mindenük fáj és növekszik a has és állandóan gyógyszereket kell szedni, a kocsit is alig tudod kormányozni a hasadtól de mozogni alig akar valaki. Mert az nem kényelmes, nem szórakoztató, ki kell mozdulni stb.

Pedig tényleg nem is kell nagy dolgokra gondolni. Nem kell hatalmas súlyokat emelgetni, egyszerű séta is elég lehet kezdésnek. CSAK KEZDJ EL MOZOGNI!!!! (Movefirst....kezd egyre jobban tetszeni :-))

Ne azért, mert fogyni akarsz, mert ahhoz elég megváltoztatni a táplálkozási szokásaidat. Sokkal fontosabb a mozgás más szempontból, de erről majd talán máskor írok.

A lényeg: KEZDJ EL MOZOGNI!!!

Nincsenek illúzióim, nem hiszem azt, hogy ezzel az írással meg fogom váltani a világot, de talán ha az arra szorulók egyre többet, több helyről hallanak, olvasnak a témáról, akkor talán elhiszik majd, hogy van benne igazság és elkezdenek tenni az egészségük érdekében

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.