2012. november 23., péntek

Péntek - Kötelezők és egy kis extra

A kötelezők természetesen:

- pistol
- egykezes fekvőtámasz terpeszben
- egykezes húzódzkodás 3. fázis

Ezek voltak GTG-ben

Az extra pedig egy kis Front lever gyakorlás volt.

2 megjegyzés:

  1. Szia Zoli,

    érdekelne, hogy milyen ismétlésszámmal, milyen sorozatokkal dolgozol, a sorozatok között mennyi idő telik el és hogy milyen egykezes rávezetőt alkalmazol. Magam is tervezek GTG-t. Mennyire terhel, mik a benyomásaid?

    Csak keményen!

    - Zsolti

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsolti,

    egy kicsit mérges vagyok, mert a az előbb írtam egy hosszabb választ, csak az elveszett, mert a mobilinternetem akadozott egy kicsit.

    Na akkor mégegyszer:
    - számomra nem megterhelő a GTG, még akkor sem, ha a javasolt 2 gyakorlat helyett 3-mat végzek
    - ismétlésszám naponta (és akár napon belül is) változó, de általában 1-3 ismétlés szokott lenni
    - sorozatokat sem számolom, éppen amikor olyan helyen vagyok és olyan kedvem van, akkor elvégzek pár ismétlést (például pistol kutyasétáltatás közben, vagy a konyhába menet húzódzkodás az ajtófélfába szerelt rúdon, stb). Álatánosságban azért elmondható, hogy 4 sorozatnál nem csinálok kevesebbet egy nap egy gyakorlatból.
    - pihenőidő is változó, lehet 10 perc, de lehet akár 1 óra is.
    - egykezes húzódzkodás rávezető első fázisa nálam az 2 kézzel fel, 1 kézzel le (tehát negatív ismétlés, kifejezetten lassan, nagyon figyelve a hollow position-ra), de ez bántotta a vállamat, ezért rátértem a 3. fázisra (ami sokkal nehezebb, mégsem bántja a vállamat), azaz a nem dolgozó kezem a vállamon van és úgy húzom fel magam (szinte már majdnem teljes egykezes húzódzkodás) és ebből engedem magam vissza szépen lassan, figyelve a hollow position-ra (egyébként ez a pozíció nagyon sok gyakorlatnál alap, hatalmasat tud segíteni egy csomó gyakorlat kivitelezésénél).

    Talán ennyi.

    Jó edzést

    Üdv.

    Zoli

    VálaszTörlés

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.