2011. október 17., hétfő

TTGU

Végre van egy kis időm írni róla.

Nem túl nagy dologról van szó, de nekem tetszik, ráadásul a nyomásom is javulni látszik pedig csak nagyon ritkán gyakorlom (max 2 hetente egyszer), és ami még szebb, a kivitelezés még soha sem volt ilyen jó....nekem ez számít a legtöbbet :)

A célom év végéig megcsinálni a TGU-t a 48 kg-os bellel, ezért most töröközök amennyit csak lehet.

Na szóval: TTGU, azaz Timed Turkish Get Up, vagyis időzített török felállás.

Kell hozzá:
  1. egy kettlebell, nagyjából a TGU egy ismétléses maxodnak a 80%-a
  2. egy Gymboss.

A lényege: beállítod a Gymboss-t hogy automatikusan 5 másodpercenként csipogjon, és minden csipogásnál pozíciót váltassz. Mivel 6 pozíció van a TGU-ban, ezért a kezdeteknél fél perc alatt mész fől, fél perc alatt mész le. Minden héten érdemes 2-3-szor csinálni, naponta oldalanként 1-1 ismétlés bőven elég. Minden héten 1 másodpercet hozzá kell adni, tehát a következő héten 6 mp-nél, az az utáni héten 7 mp-nél kell pozíciót váltani és így tovább. A cél a 6 hét, ami azt jelenti hogy 10 mp-nél lesz pozíció váltás, tehát a TGU 1 percig megy fel, 1 percig megy le. Ha ez megvan, akkor lehet növelni a súlyt és kezdődhet minden előlről, azaz 5 mp-től.

Ezzel a lassú kivitelezéssel egészen sokáig fent tudod tartani az izomfeszülést, ami jót tesz az erőnek, ráadásul a kivitelezésre is maximálisan oda tudsz figyelni ami megintcsak jót tesz az erőnek :)

Feltétlenül fontos hogy olyan súlyt válassz, amivel biztonságosan meg tudod csinálni a feladatot, és ha elméretezted magad akkor mindenképpen legyen benned annyi, hogy időben leteszed a súlyt (akár a TGU felénél is) mert az teljességgel elfogadhatatlan hogy rád esik a súly. Ha ez megtörténik akkor magadra vess, én szóltam.

Hát ennyi lenne.......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.