2012. február 15., szerda

Move Better

Mozogj jobban: ez a Primal Move első célja, véleményem szerint ez a legfontosabb. Ennek megfelelően fogok gyakorolni az elkövetkező 2-3 hétben.
Azt vettem észre hogy mostanában szinte csak nagy súlyokkal dolgoztam és úgy érzem (személyes megitélésem ez) emiatt romlott a mozgásminőségem. Ezen szeretnék javítani.

Maradok a Program Minimum Minimumnál (+ egy kis calisthenic), de nem lesznek nagy súlyok, nem lesz sok sorozat és ismétlés. A cél a mozgások helyes begyakorlása, számomra most ez a legfontosabb és egyátalán nem fog zavarni hogy nem fogok csúcsokat döngetni az edzéseimben. Bár minden nézőpont kérdése: nekem már az is csúcs döntés, ha az általam használt gyakorlatok minősége és velük a mozgásom sokat javul.

Például sokan vannak akik nagy súlyokkal guggolnak, büszkék rá, de aztán ha megnézzük a gyakorlatot akkor kiderül hogy inkább lehetne hívni azt fenék kitolásnak mint guggolásnak. Még súly nélkül sem képes elvégezni egy normális guggolást. Van ennek értelme? Ha az a cél hogy nagy számokkal "kápráztassunk" el másokat és magunkat, nem foglalkozva azzal hogy rövid időn belül lesérülünk, akkor van, de ha az hogy jó formában, egy élethosszig szeretnénk edzeni (egyeseknek ugye ez a hobbijuk, köztük nekem is, nem lenne jó a kedvenc időtöltésemet sérülés miatt rövid időn belül lecserélni), akkor attól tartok nincs.

De nem kell aggódni: a mozgás javítást meg lehet oldani, nem is biztos hogy sokáig tart. A helyes alapok megteremtése után pedig rá lehet térni a következő Primal Move célra: Mozogj Erősebben.

Én is így fogok tenni:

- előszőr rámegyek a mozgásminőség javítására:

Nagy szerepet kapnak ebben a szakaszban a kettlebell alapgyakorlatok moderált súllyal, a Primal Move, FMS korrekciós gyakorlatok, Zhealth, nyújtás és a Calisthenic gyakorlatok

- majd elkezdek dolgozni az erőn, de odafigyelek arra hogy legyen olyan blokk amiben visszatérek a kis súlyokhoz, ezzel fenttartva a minőséget.

- ezek után jöhet majd a többet (esetleg gyorsabban) mozgás, de a lényeg a fentebb leírtakon lesz mostanában.

Mozogj jobban! Mozogj erősebben! Mozogj többet! Mozogj gyorsabban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.