2011. szeptember 26., hétfő

Hétvége - München 2011 Októberfest

Hétvégén menyasszonyommal Münchenben voltunk a 2011-es Októberfest alkalmából. Pénteken késő este indultunk autóbusszal és vasárnap hajnalban értünk haza. Szállásunk nem volt, a buszon aludtunk (már amennyire volt arra lehetőség).
A város nagyon szép volt, viszont a Sőrfesztiváltól nem voltam nagyon elájulva. Mi dél környékén értünk ki, akkor már alig lehetett mozdulni (erre azért számítottam :)). Eddigre az emberek nagy része már keményen el volt készülve, nem túlzás azt mondani hogy percenként járt a mentő (vagy a gyalogos mentőszolgálat) a félholtra lerészegedett emberekért.  Férfiak és Nők (de ami még durvább: fiatal fiúk és lányok) azon küzdöttek hogy éppen hogyan ne magukra, hanem maguk mellé tegyék ki az elötte elfogyasztott ételt. Róka hegyek mindenhol és ez még csak délben. Gondoltam én hogy erről szól ez a fesztivál, de azért mindennek van határa.
Lényegében egy nagy búcsú az egész. Sok-sok hatalmas sőrsátor mindenhol, csak ezekben lehetett inni (viszont ide nehezen lehetett bejutni, mert sok volt a jelenkező a felszabadult helyekre), leülni is csak itt lehetett. Kint volt vidámpark, sok kacat árusító bódé és néhány bódé amiben lehetett enni. Ennyi az egész.

Azt viszont jó volt látni a hogy a németek (fiatalok idősek egyaránt) nagy része a hagyományos népviseletben volt felöltözve. Jó lenne ha nálunk is ilyen büszkén hordanák az emberek a népviseletüket. Manapság inkább úgy látszik szégyen hordani ilyen ruhákat és ez egy kicsit elszomorít.

Nem töltöttünk sok időt a fesztivál helyszínén, inkább a várost akartuk annyira megismerni amennyire csak lehet ennyi idő alatt. Szép város München, de azért Budapest sokkal szebb :) (szerintem Budapest az egyik legszebb európai város)

Megérte elmenni Münchenbe, de ha előre tudom azokat a programokat amiket pont erre a hétvégére szerveztek az ismerőseim, akkor biztosan azokat választottam volna ez helyett. Péntek este a Kettlebell Szeged fiú keménymag tartott egy kis összejövetelt, biztosan brutál jó lehetett, nagyon sajnálom hogy kihagytam. Szombaton egy nagyon régi jó cimborámnak volt legénybúcsúja, későn kezdték el szervezni ezért azt is ki kellett hagynom. Pedig ez is eszméletlen jó lehetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.