2012. március 3., szombat

Szombat

Tegnap sajnos nem sikerült eljutnom a Primal Move kurzusra, pedig nagyon szerettem volna. Pihenőnap lett a végén belőle, pedig nagy terveim voltak.

Szombati napon sem sok minden jött össze, majdnem teljes pihenőnap lett belőle, de a végn (késő este) sikerült gyakorolnom ezt-azt.

Este:
- Zhelath
- tactical frog, hip flexor stretch, dolphin pose, brettzel

- teljes guggolás 2*10
- teljes fekvőtámasz 2*10

3 kőr:
- pistol 1-1 (az elején nagyon rosszul ment, ezért is csináltam csak 1 ismétléseket, a végére viszont teljesen jó lett)
- 1 lábas 1 kezes fekvőtámasz 1-1 (ez olyan kemény amilyennek hangzik....az elején ez sem ment jól, de a végére belejöttem)
- evezés gumiszalaggal (kék gumi) 11

4 megjegyzés:

  1. Szia Szunda!

    Az egylábas-egykezest magam is tegnap próbáltam először (épp most írtam Kavadlonak). Kemény, de egy kicsit parasztvakítás, mert igazából könnyebb, mint a fegyenc mesterlépés.

    1, a kitartott végtagok megakadályozzák/segítenek elkerülni a test kicsavarodását
    2, segítenek egyensúlyban tartani a testet

    Kicsit érdekesebb, ha a támasz nem az átellenes végtagokon történik, hanem azonos oldalon.

    Egykezes húzoncot miért nem csinálsz mostanság?

    Nagyon tetszik, amit mostanában csinálsz. Biztos te is rájöttél, hogy nem áll tőlem távol az efféle minimalizmus. Jó edzéseket!

    Üdv,

    - Zsolti

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsolti!

    Azonos oldali egykezes egylábas fekvő? Ki kell hogy próbáljam :) Biztos durva.
    Az ellentétes oldalival igazat kell hogy adjak neked, tényleg sokat segítenek a kitartott végtagok az egyensúlyozásban, viszont úgy érzem hogy a törzs sokkal jobban dolgozik mint a sima egykezesnél. Nem lesz a kedvenc gyakorlatom, csak néha szórakozásból fogom elővenni.

    Az egykezes húzódzkodást mostanság nem érdemlem meg (persze néha játékból előveszem....meg azért hogy leteszteljem megy-e még). Annak idején rohamtempóban hoztam össze, nem volt meg a Fegyencedzés könyvben leírt fokozatos hozzászoktatás, ezért a vállam meg is fájdult tőle. Most inkább a tökéletes alapokra törekszem, ami szerintem a minimalizmussal tökéletesen összeillik.

    Csak azt csinálom ami nagyon fontos (a planché gyakorlás is ezért került ki a játékból) de azt igyekszem minden nap.

    A Fegyenc gyakorlatoknál most az a cél, hogy a pistol és az egykezes fekvőtámasz jó minőségben menjen viszonylag sok ismétléssel, és majd utána jöhetnek a többiek (akkor fogom elővenni az egykezes húzódzkodást is)

    Egyébként nagyon tetszik a blogotok, nagyon sok érdekes dolgot lehet találni rajta, csak így tovább. Különösen tetszik a termek tesztelése, biztosan sok mindenkinek tudtok vele segíteni.

    Üdv.

    Zoli

    VálaszTörlés
  3. Csak egyetérteni tudok, az ellentétes oldalinál magam is több törzsmunkát érzek, mit a terpeszes egykezesnél. Ezt az ellentétes egykezes/egylábast én is csak érdekességként fogom végezni. Az azonos oldali támasz viszont nahezebb, mint a fegyenc zártlábasa. Majdnem megvan, de felborulok. Egyik lábam a sarkamon, a nem dolgozó kezem pedig magastartásban.

    Éljen a fokozatosság! Amikor először sikerült, hány sima húzódzkodásra voltál képes? Most a sima húzonc ismétlésszámát tervezem növelni. Az egykezes csak álom. A 110 kiló áldásai...

    A planche is csak álom. Nem azért gyakorlom a pseudo planche-t, mert esélyt látok a planche-ra :), hanem mert a tricepszet jobban terheli.

    Az a jó ezekben a minimalista kitérőkben, hogy az ember szinte észrevétlenül fejlődik! A tesztelés Flóra őrülete. Nagyon tanulságos. Néha elkeserítő is, hogy kik tartanak edzést manapság.

    Jó edzést,

    - Zsolti

    VálaszTörlés
  4. Szia,
    Nem emlékszem mennyi sima húzódzkodás ment korábban, nagyjából 20 körül, de amire büszkébb vagyok, az a 1 ismétlés a 48 kg-os bellel :) (persze kétkezes :))

    Tök igaz a minimalista dologra utaló megjegyzésed. Nem hinné az ember hogy ennyire kevés(nek tűnő) gyakorlástól mekkora eredményeket lehet elérni.
    Egy kicsit át kell értékelnie az embernek a minimalista edzéssel kapcsolatos gondolkodásmódját, én kb. 3 év alatt jutottam el addig hogy ráálljak a minimalista dolgokra (lehetett ez volna hamarabb is, csak akkor még nem volt ennyi ezzel a témával foglalkozó könyv...no meg nem tudtam őket elolvasni, nem tudtam annyira angolul....hozzá kell tennem, hogy a vasak és a gimnasztika miatti szenvedélyem segített oda hogy már minimálisan értek angolul, ráerőltettem magamra a tudást hiszen mindenképpen szerettem volna érteni miről is szólnak azok a könyvek :))

    Még mindig nagyon csábít az azonos oldali egykezes egylábas, a leírásod alapján ki fogom próbálni holnap.

    További szép napot (estét) és neked is jó edzést

    Zoli

    VálaszTörlés

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.