2012. március 9., péntek

Sárga helyzet

Mostanában a Dan John féle sárga lámpás helyzetben vagyok (közúti lámpa hasonlat: zöld a jó, piros a nagyon rossz, a sárga az átmeneti helyzet, amiből jó lenne visszakerülni a zöldbe). Rengeteg munkám van (kiemelt ügyfél menedzser vagyok, kampány időszakban, rohangálok is sokat), emellett személyi edzéseket is tartok illetve a kezdő csoportba is járok és persze igyekszem minden hasznos képzésre is eljutni. Ezek miatt nagyon kevés időm marad saját magamra, de ami még rosszabb, a családomra.

Igyekszem ott spórolni időt ahol tudok, ez miatt valószinűleg tovább minimalizálom a gyakorlásaimat. Dan John Könnyű erő című könyve sok ötletet (és visszajelzést) ad. Például elgondolkadtam azon hogy mi lenne, ha csak 3*15 percem lenne mozogni egy héten. Biztos hogy nem valami hasztalan baromsággal múlatnám az időt, mint pl. hasprések, hanem inkább olyannal mint például a dupla clean + MP. (úgyanígy vagyok az étkezéssel is. Elgondolkodtam hogy mi lenne hogy ha a világ összes kajája közül csak 3-at választhatnék és csak azt ehetném a hátralevő életemben. Biztos hogy nem krémeseket, sütiket választanék)

Nagyon minimalista lett a gondolkodásom, de ez van. És ennek ellenére az eredményeim nem romlanak, sőt.....

De visszatérve a gyakorlásaim minimalizálására: a héten befejezem a Primal Move-ból megismert Mozogj jobban szakaszomat. Most jön a Mozogj erősebben szakasz. Két hetes blokkokban fogok dolgozni (erő és robbanékony blokkok lesznek). Hetente 4-5 nap edzés, naponta max 20 perc (ebbe csak egy kis SMR, Primal Charge mint ráhangolódás és 1-2 erő vagy robbanékony gyakorlat fog beleférni) Gimnasztika gyakorlásaimat átteszem a kezdő csoport idejére, mindig tudok szánni annyi időt a pihenőidőkben hogy elvégezzek 2-3 gimnasztika gyakorlatot.

Most a megfelelő gyakorlatok kiválasztásán gondolkozom, csak olyat választok aminek van értelme. Haszontalan baromságok nem férnek már bele.
Hétfőn kezdek.

ÉLJEN A MINIMALIMUS!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.