2011. április 12., kedd

Tervezés

Tegnap összeállt hogy milyen edzéseket fogok végezni az RKC-ig (mármint addig amíg el nem kezdem 7 héttel (6 hét BJ+1 hét terheléselvétel) a képzés elött újra a BJ programot)

Amit figyelembe vettem a tervezésnél:
  • legyen minden edzésnapon fegyenc edzés
  • mivel abban leszek jó amit gyakorlok (persze csak ha jó a minőség...milyen sokat is hallottuk ezt már :)) ezért minden edzésnapon lesz TGU, Swing, Szakítás, C+MP és C+FS
  • a gyakorlatokat kis ismétlésszámmal, kevés sorozatban végzem majd ( jobban tudok figyelni a kivitelezésre), de mindig kiválasztok egyet amelyik azon a napon hangsúlyos lesz.
  • nagy hangsúly lesz a bemelegítésen és a levezetésen
  • ne legyen hosszabb bemelegítéssel és levezetéssel együtt 1 óránál
A fentieknek megfelelően tehát egy nap így fog kinézni:

Bemelegítés: IM, Z, IC, SMR

Fegyenc: 1-2 gyakorlat
TGU
C+FS (szimpla vagy dupla) vagy Goblet guggolás
C+MP (szimpla vagy dupla)
Szakítás
Lendítés (egykezes, kétkezes, két súllyal)

Levezetés: Nyújtás, SMR

Nem titkolom, Dan John Könnyű erő programja adta az ötletet csak mivel ő 5 gyakorlatról ír ezért nem nevezhetem annak. :). Ráadásul én nem fogok nagy pihenőket (3-5 perc) tartani a sorozatok között mivel nem feltétlenül az erő növelése a cél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.