2011. július 21., csütörtök

Bemelegítés

Gondoltam írok róla pár gondolatot, mert elég furcsán nézhet ki a minden edzésem elött leírt IM,Z,SMR,IC.

IM=izületi mobilitás program (Pavel Super Joints könyvéből ismert gyakorlatok adják)
Z= Z-health
IC= Indian Club (egy igen hasznos eszköz)
SMR= izompólya fellazítás hengerrel

Hogy is néz ki ez:
Először igyekszem SMR-rel kezdeni, főleg az edzés alatt leginkább használt izmokra megyek rá, majd jőhet az IM (ebbe belecsempészem az IC-t), majd a végére berakom a Z-t.

Lehet hogy hosszúnak tűnik, de nem az, hiszen ha valamelyik gyakorlat jól átmozgatja az egyik izületet (pl.: az IC rendesen ad a váll, könyök, csukló izületeknek) akkor a másik gyakorlattal azt már kihagyom (akkor nem végzek külön erre IM-et vagy Z-t). Pár dinamikus nyújtást is beleteszek természetesen, és ha lenne lehetőségem (ami nincs) akkor ugróköteleznék is, hasznos lenne. Ennyire egyszerű ez, és gyors.

Ezek után mindig nézek egy kis biofeedbacket, és ha jó a visszajelzés akkor örülök, ha nem akkor vagy dolgozok még rajta vagy kisebb súlyokkal kezdek, és ezután is biofeedback-ezek hogy tudjam megéri-e egyátalán ma dolgozni az adott gyakorlaton, vagy éppen nem-e kell visszavenni a súlyokból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.