2013. január 6., vasárnap

Szombat - Kezd keményedni a dolog

Szombaton a Pistol gyakorlása mellett (ami most nagyon jól ment egyébként) elkezdtem a vádli felhozását is, mert nem vesz el sok időt az életemből, viszont annál több előnnyel jár :)

Este jött a Kettlebell rész (a heti 3 alkalom nehéz napja ez....ami hétről-hétre egyre nehezebb), jól átmozgatott. Az edzéstervet Geoff Neupert Kettlebell Express Ultra című könyvéből vettem, abból ez az Olympic 2 program........zseniális edzésterv ez, ennél jobbat nem is kívánhatnék az Adonisz index javítása érdekében....pedig én csak 12 perc/nap-ot csinálok belőle az eredeti 20 perc/nap helyett.

Este:
- TS bemelegítés
- TGU (24) 1-1
- Goblet guggolás (24) 5
- Lendítés (24) 4*8

- HSPU 2,3

- 12 perc AMRAP (20-24)
Dupla C +FS + MP (komplex)
összesen: 21 Dupla Clean +21 Dupla FS + 21 Dupla MP

- IC
- SMR

2 megjegyzés:

  1. Szia Zoli,

    épp fordítva, a HeSPU amit csak a talajig engedsz le és a HSPU, amit az ülőkék között végzel. ;)

    Akkor most ez leszen a GTG helyett? Mert a GTG az edzetteknél is kimerül, visszájára fordulhat 4-6 hét elteltével. Egyszerűen idővel kifullad a rendszer, nincs mit tenni. Vagy az megy még tovább?

    Előre az Adoniszért!

    Hajrá, jó edzéseket,

    - Zsolti

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsolti,

    Igen, rosszul írtam az előző bejegyzésnél ezt, már tegnap javítottam is. Egy kicsit kapkodok a bejegyzések írásánál, így összejön pár hiba :)

    Csak Pistolnál maradt a GTG, mert annak ellenére hogy a láb (volt) a leggyengébb láncszemem, nagyon megszerettem ezt a gyakorlatot és könnyedén tudom GTG-ben végezni.
    Az egykezes húzódzkodás és fekvőtámasz elvégzése GTG-ben már nehézkesebb, több szervezést kíván, és hogy őszinte legyek egy kicsit unom is (meg érzem magamon hogy ezeknek a gyakorlatoknak a gyakoriságát csökkenteni kell, nagyon megterhelőek....már-már hátrányos lett a sok gyakorlás), ezért más megközelítést alkalmazok náluk, illetve előnyösnek mutatkozott a Front lever és a Planché gyakorlása, mert kifejezetten elősegíti a teljes test feszítettség elérését, de az ízületeket nem terheli.

    Üdv.

    Zoli

    VálaszTörlés

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.