2011. március 22., kedd

Pihenőnap

Hétfőn és kedden pihenőnap van, lazítgatok egy nagyot, ilyen is kell.

Sokan gondolják azt hogy "dehogy tartok pihenőnapot mert rögtön rám jön pár kiló" vagy "egyből veszítek az erőmből ha nem edzek minden nap" de ne vicceljünk már.
Az izmoknak és főleg az idegrendszernek szüksége van pihenésre, ezt a testünk jelzi is nekünk, tudni kell odafigyelni a jelekre.

Persze nem arról van szó hogy akkor kinevezek minden héten 2 napot és akkor mehet a punnyadás, sokkal inkább arról hogy amikor az idegrendszer bejelez akkor vagy pihenőnapot tartok vagy csak gyakorolok aznap kis intenzitással, kifejezetten a technika gyakorlására fektetve a hangsúlyt. Ez azt jelenti hogy akár mehet folyamatosan 2 hét "edzés" és csak ezután (mondjuk stresszes időszakban) pár nap pihenés (vagy helyette laza gyakorlás).
Hogy könnyen észre tudjuk venni az idegrendszer ezirányú jeleit nagy segítésgünkre lesz a biofeedback, amiről írtam is már és írhatnék még sokat de nem vagyok szakértője a témának (csak annyit tudok róla amennyi pár Z-health szemináriumon rám ragadt), aki többet akar tudni róla azt ismételten kérem hogy ugorjon át Lakatos Péter SRKC blogjára és keressen rá a biofeedback illetve z-health szavakra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.