2011. március 16., szerda

Húzódzkodás helyett-Könyök nyomás (Elbow press)

Sok helyen feltalálom magam ha húzódzkodásról van szó és nincsenek megfelelő eszközök (pl. használtam már falhoz támasztott létrát, az egyik fokába belekapaszkodva tudtam húzódzkodni....mondjuk azért ide igencsak magas létra szükségeltetik) de elég sűrűn vagyok olyan helyen ahol se egy húzódzkodó rúd, se egy használható faág,  se semmi.
Ilyen esetre is van megoldás, a könyöknyomás (Elbow press). Itt nem kifejezetten húzódzkodáról van szó, mégis majdnem az összes olyan izmot megmozgatja mint amit ott használunk.

Leírása megtalálható a Fegyencedzés (Convict Conditioning) című könyvben, azért egy pár szót írok róla én is: feküdj hanyatt, karok a test mellett. Alkarok merőlegesek a talajra. Told el magad a talajtól úgy, hogy csak a könyökök és a sarkak érnek le...az egész test feszes, egyenes, nem esik össze. Paul Wade (CC könyv írója) úgy írja, hogy könnyebb ha összeszorítjuk a öklünket, de aki olvasta már a Naked Warrior című könyvet annak ez csak természetes :) (javasolnám mindekinek aki meg szeretné venni a Fegyencedzés könyvet, az szerezze be hozzá a Meztelen harcost is, szerintem ez a kettő együtt nyújt igazán ütőképes kombinációt)

Nem könnyű a könyök nyomás, de hasznos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hírlevélre való feliratkozás

Amennyiben hasznosnak találod blogomat és szeretnél több információt megtudni a gyors edzésekről, edzéstervezésről illetve szeretnél saját testsúllyal, kettlebellel vagy gumiszalaggal végezhető edzésterveket kapni teljesen INGYEN, akkor iratkozz fel a hírlevelemre a blog bal felső sarkában levő űrlap kitöltésével.

(az email címedet harmadik fél részére nem adom ki)

Olyan infókat fogsz kapni, amik itt a blogon nem jelennek majd meg.